13 Δεκεμβρίου 2010

Παναττική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ γιά την Υγεία


Τη Κυριακή 12 Δεκέμβρη έγινε παναττική σύσκεψη σωματείων και εργαζο- μένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υγείας στο Νοσοκομείο Ευαγγελι- σμός με θέμα τις εξελίξεις στην Υγεία και τον παρα- πέρα σχεδιασμό δράσης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν σωματεία και  εργαζό- μενοι από το χώρο της υγείας καθώς και επιτροπές του ΠΑΜΕ από διάφορους τομείς της υγείας.

Ευθύνες για την κατάσταση στο χώρο της υγείας καθώς τις σημερινές εξελίξεις στο χώρο της υγείας έχουν και οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος στη ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ οι οποίες με τη στάση τους όχι μόνο δεν μπορούν να αντιταχθούν στη σημερινή βάρβαρη πολιτική, αλλά υπονομεύουν την δυνατότητα ανάπτυξης της πάλης των υγειονομικών.  

Πρέπει να συντονισθεί ο αγώνας με τις ριζοσπαστικές αγωνιστικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, με όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, με στόχους και προοπτική που υπηρετεί τα κοινά συμφέροντα.

Να γίνουν μαζικές γενικές συνελεύσεις στους χώρους εργασίας. Να παρακαμφθούν τα εμπόδια που θα προβληθούν από τις συμβιβασμένες  συνδικαλιστικές δυνάμεις. Να συγκροτηθούν σε κάθε νοσοκομείο επιτροπές του ΠΑΜΕ. Να συντονισθεί ο αγώνας σε κάθε νοσοκομείο σε ένα ενιαίο και κοινό κίνημα στο επίπεδο της Αττικής  στα πλαίσια του ΠΑΜΕ.
 Γιώργος Ζήσης