10 Ιουνίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: 2 χρόνια "πλεονάζοντες"

9 προς 10 Ιουνίου 2009
 Σαν σήμερα πριν 2 χρόνια έγινε το περιβόητο δημοτικό συμβούλιο της νύχτας που αποφάσισε το πρώτο πακέτο από τους λεγόμενους "πλεονάζοντες" που μετατάχθηκαν σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.

 Δύο  χρόνια μετά , το δρόμο του Καλικράτη παίρνουν καθημερινά εκατοντάδες συμβασιούχοι που κρίθηκαν τότε μη πλεονάζοντες ή προσλήφθηκαν μετά. Τα περιβόητα οργανογράμματα της διοίκησης περί αναγκαίου προσωπικού για να λειτουργήσει ο Δήμος, πήγανε στα αζήτητα.  


Φάνηκε ξεκάθαρα λοιπόν ότι οι πλεονάζοντες πλεονάσανε, βασικά γιατί ήταν ενοχλητικοί.  Σήμερα κανείς δεν μιλάει για οργανογράμματα. Πολλές υπηρεσίες του Δήμου παραπαίουν λόγω πραγματικής έλλειψης προσωπικού (Βρεφονηπιακοί Σταθμοί κ.α), Ο περιβόητος Οργανισμός Εργασίας βαδίζει στον 2ο χρόνο εκκαθάρισης, εξακολουθώντας να απασχολεί μεγάλο αριθμό εργαζομένων, οι οποίοι  με την ψυχή στο στόμα κάθε μήνα περιμένουν την έγκριση να πληρωθούν από την Περιφέρεια.

Μέσα σ όλα αυτά μένει και κάτι σταθερό. Το αισχρό εμπόριο της εργασίας των ανθρώπων από τη διοίκηση. Που τώρα πια βέβαια, δεν είναι καν εμπόριο της εργασίας, αλλά της ανεργίας.  Γιατί αυτό που πλέον πωλείται στην "δημοτική αγορά" δεν είναι διορισμοί και θέσεις εργασίας, αλλά  η προνομιακή θέση να μην είσαι "προτεινόμενος" αυτό το μήνα ,για το δρόμο του Καλικράτη.