10 Ιουνίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Δημοτικό Συμβούλιο ...της νύχτας

150 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Στις 3 τα ξημερώματα, αφού η συνεδρίαση διακόπηκε αρκετές φορές από οργισμένους εργαζόμενους, και αφού αποχώρησε τελικά όλη η αντιπολίτευση η διοίκηση Πατούλη ψήφισε την "μετάταξη" κοντά 150 εργαζόμενων στην περιφέρεια, μετάταξη που ισοδυναμεί με μεταχρονολογημένη απόλυση.

Η Επιχείρηση οργανώθηκε αδέξια, η απόφαση είναι διάτρητη και νομικά, και το πιθανότερο είναι να έχει την τύχη της αρχικής απόφασης για τις χρήσεις γης Να επανέλθει δηλ. στο δημοτικό συμβούλιο για να μαζευτούν τα ασυμάζευτα. Οι περιβόητες λίστες που δόθηκαν τελικά κατά δόσεις γύρω στις 2 το πρωί είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσουν αντικείμενο εκβιασμού και εκφοβισμού των εργαζομένων, κατά τη διάρκεια της- έτσι κι αλλιώς- πολύμηνης διαδικασίας υλοποίησης της κατ ευφημισμόν απόφασης.

Τα κριτήρια που επελέγησαν οι προς μετάταξη εργαζόμενοι είναι υποτίθεται η εντοπιότητα, και οι ανάγκες του Δήμου. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μεταχρονολογημένες εκδικητικές απολύσεις. Σχεδόν όλοι είχαν απεργήσει στην τελευταία 24ωρη , και όλως τυχαίως συμπεριλαμβάνονται όλα σχεδόν τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου Οδηγών,και 2 μέλη της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων.Όλα δείχνουν ότι ξεκινάει νέος γύρος αγώνων. Επιτέλους μετά από τον πολύμηνο εμπαιγμό φθάσαμε στο "κυρίως πιάτο".Τίποτα δεν τελείωσε, απλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Στη διάρκεια της έντασης εμφανίστηκαν 2 περιπολικά της αστυνομίας (σαν τα ΜΑΤ,που δεν είχε φέρει παλιότερα), μετακινήθηκαν όμως μετά από συστάσεις που πήραν μέσω της δημοτικής αστυνομίας. Αμέσως μετά εμφανίστηκε "νέα ομάδα κρούσης,... ειδικής κατηγορίας πολιτών", που όμως δεν αναμίχθηκε.
περισσότερα προσεχώς ....