16 Αυγούστου 2011

Πατούλης ..."ο πιό καλός ο μαθητής της κυβέρνησης" !

    Για ένα Δήμο ισχυρό και όχι επαίτη των κυβερνήσεων  των τραπεζών και των μεγαλοεργολάβων

Νύχτα και πίσω από τις πλάτες των Μαρουσιωτών, χωρίς καμιά προηγούμενη διαβούλευση, η διοίκηση Πατούλη, ψήφισε, το πρόγραμμα «οικονομικής αποκατάστασης» του Δήμου Αμαρουσίου. Η διοίκηση Πατούληπαρά τις αντικυβερνητικές της κορώνεςαποδεικνύεται στην πράξη ο καλύτερος μαθητής της κυβέρνησης για την εφαρμογή προγραμμάτων “μνημονιακής” έμπνευσης που το μόνο που διασφαλίζουν είναι τα δάνεια και τα κέρδη των τραπεζών.

Στον τομέα των εσόδων, το πρόγραμμα προβλέπει αυξήσεις από τα χαράτσια της ελεγχόμενης στάθμευσης (3 εκ. ευρώ) και την παραχώρηση της δημοτικής γης σε ιδιώτες για χώρους στάθμευσης (0.9 εκ. ευρώ). Τα αυξημένα έσοδα από τους κρατικούς πόρους (2 εκ. ευρώ περίπου), που προβλέπονται στο πρόγραμμα, μάλλον σαν αστείο ακούγεται. Τέλος εγκαταλείπεται η προσπάθεια, που ποτέ δεν άρχισε, για την είσπραξη οφειλών από τρίτους προς το Δήμο, ύψους 26 εκ. ευρώ περίπου.

Στον τομέα των εξόδων, το μόνο που διασφαλίζεται είναι οι τοκοχρεωλυτικές δόσεις στις Τράπεζες, περίπου στο 12% των εσόδων του Δήμου, μετά από διετή περίοδο χάριτος.
Οι δαπάνες για τις κοινωνικές ανάγκες, μειώνονται κατά 4 εκ. ευρώ και οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν ξανά και ξανά.
Το προσωπικό του Δήμου μειώνεται λόγω συνταξιοδότησης των υπαλλήλων, με εμφανέστατα προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, αφού μόνο το 1/5 αυτών αντικαθίσταται.
Το τεχνικό πρόγραμμα εγκαταλείπεται, μαζί με αυτό και οι υποδομές της πόλης. Οι απαλλοτριώσεις για την απόκτηση ελεύθερων χώρων πρασίνου παγώνουν.
Οι υπηρεσίες του Δήμου ιδιωτικοποιούνται.
Η δημόσια γη παραχωρείται με τις «Συμπράξεις Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα» (Σ.Δ.Ι.Τ.), σε κερδοσκόπους επιχειρηματίες.
Οι επιχορηγήσεις στα σχολεία μειώνονται στο ελάχιστο, με αποτέλεσμα την προβληματική λειτουργία των σχολείων την προσεχή χρονιά.
Ένας πραγματικά νεοφιλελεύθερος εφιάλτης. Μια σκληρή ταξική πολιτική σε απόλυτη συμφωνία με τις επιλογές της κυβέρνησης των υποτελών.
Η διοίκηση του Δήμου επιλέγει καθεστώς ελεγχόμενης χρεωκοπίας σε ότι αφορά τους προμηθευτές και τις υποχρεώσεις του προς τους κατοίκους. Οι δαπάνες αυτές «ξεχνιούνται» και θα εξυπηρετηθούν στα επόμενα δέκα (10) χρόνια, αν δημιουργηθούν πλεονάσματα.
Στον αντίποδα αυτών των επιλογών η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», προτείνει την εφαρμογή μιας γνήσια αυτοδιοικητικής λύσης, που θα αμφισβητήσει τον «ρεαλισμό» και την «τάξη» των ισχυρών, που υιοθετεί ο κ. Δήμαρχος, και θα περιλαμβάνει :
• Αύξηση των εσόδων από τα χρωστούμενα του κράτους προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την αύξηση των δημοτικών τελών σε όσους έχουν υψηλά εισοδήματα, αντί της επιβολής νέων βαρών σε όλους τους δημότες ανεξαιρέτως εισοδημάτων.
• Αξιοκρατικές προσλήψεις προσωπικού, ώστε να μην διαλυθούν οι υπηρεσίες του Δήμου.
• Περικοπές στις σπατάλες για μη παραγωγικές δαπάνες και δημόσιες σχέσεις.
• Καμιά περικοπή στις κοινωνικές δαπάνες και αποτροπή της εισαγωγής της αρχής της ανταποδοτικότητας στα σχολεία, στα Κ.Α.Π.Η., στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τη δημοτική συγκοινωνία.
• Πληρωμή όλων των μικροοφειλών του Δήμου σε προμηθευτές σε σύντομο χρονικό διάστημα.
• Αναδιαπραγμάτευση των χρεών προς τις τράπεζες και τους μεγαλοεργολάβους. Διαγραφή μέρους των χρεών, που έγιναν με αφορμή την Ολυμπιάδα 2004. Επιμήκυνση της πληρωμής του υπολοίπου, σε μεγάλο βάθος χρόνου, με μικρό επιτόκιο
 Αποτροπή όλων των ιδιωτικοποιήσεων για τα απορρίμματα και τους υπόγειους χώρους στάθμευσης
Η δημοτική αρχή, θα προσπαθήσει να υλοποιήσει τις πολιτικές της επιλογές, κρυφά, επειδή είναι αντίθετες με την αντιπολιτευτική ρητορεία του κ. Δημάρχου.
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», θα προσπαθήσει να ενημερώνει τους πολίτες και δε θα σταματήσει να καλεί σε ενότητα, σε επαγρύπνηση και συστράτευση όλες τις δυνάμεις που έμπρακτα αντιστέκονται σε αυτή την πολιτική.
Για να μην χρεοκοπήσει η κοινωνία.
Για ένα Δήμο ισχυρό και όχι επαίτη των κυβερνήσεων των τραπεζών και των μεγαλοεργολάβων.