1 Αυγούστου 2011

Εκατοντάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών μένουν έξω από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Μαρουσιού


Για μια ακόμα χρονιά, εκατοντάδες λαϊκές εργατικές οικογένειες, νέα ζευγάρια βρίσκονται μπροστά σʼένα εκρηκτικό αδιέξοδο,  παιδιά μένουν εκτός των βρεφονηπιακών σταθμών.

Από τις 1.150 νέες αιτήσεις που έγιναν στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, 250 απορρίφθηκαν .Τα βρεφικά τμήματα για τελευταία χρονιά θα λειτουργήσουν ,χωρίς να δεχθούν νέα βρέφη. Χωρίς βέβαια να υπολογίζονται οι οικογένειες που δεν έκαναν αίτηση, ξέροντας ότι θα απορριφθεί ή ότι δε μπορούν να πληρώσουν.

Το προσωπικό και αυτό μειωμένο κατά 35%, κακοπληρωμένο, με "κουρεμένο" επίδομα αδείας και με την αύξηση των ωρών εργασίας ψηφισμένο στη Βουλή από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ


Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κάλεσε την Δημοτική Αρχή να πάρει άμεσα , κατεπειγόντως, όλα εκείνα τα μέτρα που θα εξασφαλίσουν την εγγραφή όλων των παιδιών που έχουν κάνει αίτηση στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Να γίνει πρόσληψη προσωπικού, να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία του Δήμου. Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Σε κανένα παιδί δεν πρέπει να λείψει η οργανωμένη και ενιαία με επιστημονικά κριτήρια διαπαιδαγώγηση.

Επίσης βάλαμε το ζήτημα της μείωσης των μισθών και του επιδόματος αδείας των εργαζόμενων στους παιδικούς σταθμούς στον Κο Κάββαλο, που μας απάντησε για την νομιμότητα των βάρβαρων αυτών μέτρων. Εμείς θα συνεχίσουμε , μαζί με τους εργαζόμενους, να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα του Λαού. 

Καμιά οικογένεια δεν πρέπει να πληρώνει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς. Δεν μπορεί η Δημοτική Αρχή, μέσα στο εκρηκτικό κοινωνικό τοπίο που ζούμε λόγω των αντιλαϊκών μέτρων της Κυβέρνησης, να ζητά τροφεία, αντί να αγωνίζεται για την πλήρη κάλυψη της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο Μαρουσιώτικος λαός οφείλει να βγάλει τα συμπεράσματά του, να που οδηγούν οι κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. την προσχολική αγωγή των παιδιών μας, έστειλαν την αρμοδιότητα των παιδικών σταθμών στους Δήμους, γιατί θεωρούν τα παιδιά μας κόστος.

Τα παιδιά της πόλης μας, της χώρας, δεν μπορούν να βρουν στέγη σε δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς, χιλιάδες εργαζόμενοι άνεργοι δεν προσλαμβάνονται για να τους στελεχώσουν, δεν είναι ¨αναπτυξιακό¨ έργο λένε τα πολιτικά στηρίγματα του κεφαλαίου!

Ο πλούτος που συγκεντρώνεται από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού θέλουν να πάει για την ανάπτυξη του κεφαλαίου και όχι για τις ανάγκες  των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων.

Δεν θέλουν να είναι γεμάτη η πόλη μας με ιδιόκτητους, πρότυπους, δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς όπου τα παιδιά μας θα αρχίσουν την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους, θέλουν να βλέπουν γεμάτες τις τράπεζες της Ελβετίας από τα κέρδη των ολίγων.

Η Δημοτική Αρχή της ΝΔ ,του ΛΑΟΣ και των ¨ανεξάρτητων¨ , η παράταξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ . που ψηφίζουν και στηρίζουν στο Δημοτικό Συμβούλιο την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων μέσω του αναπτυξιακού νόμου, με λεφτά του ελληνικού λαού, αυτών δηλαδή που αποκλείονται από τους παιδικούς σταθμούς, έχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες γιατί στηρίζουν και υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική και τον Καλλικράτη μέχρι κεραίας σε τοπικό επίπεδο. Ευθύνες έχουν και οι παρατάξεις που αποπροσανατολίζουν από το κύριο πρόβλημα και καλούν σε "ανέκδοτο-ανένδοτο" αγώνα για διαφάνεια στο κλέψιμο των εργατών, στην τιμωρία του Λαού και που ενώ συμφωνούν να λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με τροφεία, από την άλλη συκοφαντούν το ΚΚΕ και τους εργαζόμενους, όπως η παράταξη του καλού? ΠΑΣΟΚ - Κλαπάκης, αλλά και του ΣΥΝ-Σύριζα.

Ο  λαός στο Μαρούσι οφείλει να βγάλει τα συμπεράσματά του και να απομονώσει την πολιτική που εκπορεύεται από μασκαρεμένες και μη παρατάξεις, πολιτική που του στερεί στοιχειώδη δικαιώματα.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή:
Να δεχθεί στη δύναμη των σταθμών όλα τα παιδιά που έχουν κάνει αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου ή άλλης μορφής ελαστική απασχόληση.
Να δημιουργηθεί κατάλληλη κτιριακή υποδομή με αξιοποίηση της δημοτικής και της κρατικής περιουσίας.
Να μην δεχθεί καμία αύξηση στο ωράριο εργασίας.
Να σταματήσει την υπογραφή μνημονίων με ΜΚΟ για να έχει φθηνούς εργάτες χωρίς δικαιώματα για 5 μήνες.
Άμεσα πρέπει:
1ον Να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο, που προβλέπει την μεταφορά της ευθύνης για την προστασία και την αγωγή του παιδιού και των αντίστοιχων παιδικών σταθμών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

2ον Να λειτουργήσουν αποκλειστικά Κρατικοί, Δημόσιοι, Δωρεάν, Σύγχρονοι και Ασφαλείς Παιδικοί Σταθμοί και Δημόσια Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Βρεφών και Νηπίων.

3ον Να καταργηθούν άμεσα όλα τα τροφεία και τα λειτουργικά έξοδα των Σταθμών να καλυφθούν πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό.

4ον Να μπει σε πρώτη προτεραιότητα πρόγραμμα απαλλοτριώσεων οικοπέδων και κατασκευής σύγχρονων ασφαλών Παιδικών Σταθμών που θα καλύψουν το συντομότερο δυνατό όλες τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και των νέων γονιών.

Μαρούσι Ιούλιος 2011.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.