21 Νοεμβρίου 2012

Ψήφισμα Σωματείου Εργαζομένων Δήμου ΑΜαρουσίου

για την εφαρμογή του Νόμου 4093/2012

Οι Δήμοι, με βάση όσα ορίζει ο «Καλλικράτης», καλούνται από την 1η Ιανουαρίου 2013 να ασκήσουν 200 νέες αρμοδιότητες, που αφορούν όλο το παραγωγικό φάσμα και την λειτουργία του κράτους για τις οποίες απαιτούνται όχι μόνο οι αντίστοιχοι πόροι, αλλά και το ανάλογο προσωπικό.

Τα Δημοτικά Συμβούλια και η Τοπική Αυτοδιοίκηση ευρύτερα, είναι θεσμοί οι οποίοι εκτός από την φροντίδα για την καθημερινότητα του δημότη και την τοπική ανάπτυξη, επιβάλλεται να δημιουργούν την δική τους αυτόνομη πολιτική άποψη και να παρεμβαίνουν και επηρεάζουν, στο μέτρο που τους αναλογεί, τα πολιτικά πράγματα της χώρας και συνεπώς τη λήψη αποφάσεων της Κεντρικής Διοίκησης.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό κι επειδή είναι πλέον σαφές και πανθομολογούμενο ότι το πρόγραμμα των μνημονίων δεν θα καταστήσει το χρέος της χώρας βιώσιμο και ούτε θα συμβάλει στην ανάπτυξή της, ενώ το πρόσφατα ψηφισθέν 3ο μνημόνιο θα παρατείνει την ύφεση, θα βάλει τις βάσεις για καταστρατήγηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων που απέμειναν και θα φτωχοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού, διαρρηγνύοντας έτσι πλήρως τον κοινωνικό ιστό.

Ο Δήμος μας υπό τις συνθήκες αυτές δεν μπορεί και δεν θα μπορέσει στο μέλλον να επιτελέσει απρόσκοπτα το έργο της εξυπηρέτησης του δημότη και της τοπικής ανάπτυξης, πολύ δε περισσότερο να αναπτύξει οποιεσδήποτε κοινωνικές δράσεις και πρωτοβουλίες.

· Λέμε ΟΧΙ στις απολύσεις
· Λέμε ΟΧΙ στις αναγκαστικές μετατάξεις –μετακινήσεις από το Δήμο μας λόγο έλλειψης
προσωπικού.
· Λέμε ΟΧΙ στους νέους φόρους στους πολίτες.
· Λέμε ΟΧΙ στον εξευτελισμό της αξιοπρέπειας των εργαζομένων .
· Λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους που προωθείται με την διάλυση των Κοινωνικών υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.
· Λέμε ΟΧΙ στις νέες περικοπές μισθών, συντάξεων, την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών
σχέσεων και την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος.
· Λέμε ΟΧΙ στην οικονομική «επιτροπεία» των Ο.Τ.Α. που θα φέρει αναγκαστικές μετατάξεις, διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών, απολύσεις και νέους φόρους στους πολίτες.
· Λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.

Ζητάμε να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου να μην σταλεί η επικαιροποιηθεί η επιβεβαιωθεί κανένα στοιχείο για απόλυση η μετάταξη εργαζομένου και ο Δήμαρχος να μην υπογράψει καμία απόλυση η μετάταξη εργαζομένου που προβλέπει ο νόμος 4093/12.
Για το Δ.Σ. του Σωματείου
Ο πρόεδρος  Ν. Καλλιμάνης
Ο γραμματέας Σπ. Μπόγδανος