25 Νοεμβρίου 2012

Επαναλειτουργία Σικιαρίδειου Ιδρύματος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Της Επιτροπής Αγώνα 
για την επαναλειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος
  Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την επαναλειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος, ιδιαίτερα το τελευταίο δίμηνο και με αποκορύφωμα τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Πεντέλης έξω από το Ίδρυμα(25.10.12), έδειξαν την επιτυχία που μπορούμε να έχουμε, ως γονείς, κηδεμόνες και συμπαραστάτες, εάν συντονίζομαστε και διαθέτουμε πνεύμα ενότητας. Με τις κινητοποιήσεις μας στο χώρο της Βουλής, με τη συμμετοχή μας στις αναπηρικές συγκεντρώσεις,  με τις επεμβάσεις μας στο Δήμο  Αμαρουσίου, σε κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους  και πολιτικούς παράγοντες, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  στις Ομοσπονδίες και συλλογικότητες των ΑΜΕΑ, στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο,  κάναμε γνωστή την υπόθεσή μας και πετύχαμε μια πρώτη νίκη :  Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα  ξανάνοιξε στις πόρτες του στο Μαρούσι, και γι αυτή την εξέλιξη ευχαριστούμε θερμά τους συμπαραστάτες μας, βουλευτές, εκπροσώπους οργανώσεων και κομμάτων, εκπροσώπους των οργανώσεων των ΑΜΕΑ,  τον Δήμο Αμαρουσίου και τους δημοτικούς συμβούλους, δημοσιογράφους και φίλους στο χώρο των ηλεκτρονικών εντύπων.
Όμως αυτή μας η νίκη είναι ανολοκλήρωτη, από  τη στιγμή που δεν λειτουργούν τα μέσα μεταφοράς των μαθητών προς και από το Ίδρυμα. Γιατί γνωρίζουμε όλοι ότι  χωρίς μεταφορικά μέσα είναι αδύνατο στους γονείς να διαθέσουν χρόνο και χρήμα για να στείλουν υπό συνοδεία τα παιδιά τους στο Σικιαρίδειο.
Ο αγώνας επομένως συνεχίζεται, για μια συνολική και ολοκληρωμένη λύση, χωρίς επιβάρυνση των γονέων. Ελπίζουμε ότι  σύντομα, με την επιστροφή των μαθητών στο χώρο του ιδρύματος, θα  εκλείψουν τα προσκόμματα  που επικαλείται η διοίκηση (Περιφέρεια Αττικής) και θα  εκταμιευθούν  τα χρήματα για τις ανάγκες της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών.
Για το σκοπό αυτό καλούμε όλους τους γονείς να προσέλθουν  με τα παιδιά τους  με δικά τους μέσα στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα την Τρίτη, 27 Νοεμβρίου και ώρα 10πμ, έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί το ενδιαφέρον τους για το  Ίδρυμα και να επιταχυνθεί η χρήση των πούλμαν μεταφοράς των μαθητών, όπως ίσχυε στο παρελθόν.
Πρέπει να βρεθούμε όλοι εκεί,  για να διεκδικήσουμε την πρόνοια που αξίζει για τα παιδιά μας και να ανταλλάξουμε σκέψεις για τη νέα σχολική περίοδο.

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς
Από την Επιτροπή Αγώνα
Σταύρος Μπορμπουδάκης
Τασούλα Νίκα
Γιάννης Σχίζας