12 Μαρτίου 2010

Καταγγέλλουμε την υποκρισία, την κοροϊδία των Δημοτικών Αρχών,

 Πανελήνια Ένωση Aγωνιστών Eθνικής Aντίστασης - ΠΕΑΕΑ

Προς τον κ. Δήμαρχο και κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους
 Δήμου Αμαρουσίου

Εμείς οι εναπομείναντες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης μαζί με τους απογόνους μας και φίλους της Εθνικής Αντίστασης και τους απογόνους των συναγωνιστών μας που έχουν φύγει από τη ζωή, επανειλημμένα και για 2 και πλέον δεκαετίες έχουμε προβάλλει στα Δημοτικά Συμβούλια τόσο με παρεμβάσεις μας και ψηφίσματα, όσο και με δημοσιεύματα σε τοπικές εφημερίδες ακόμα και με την αγωνιστική μας συμμετοχή σε παρελάσεις και εκδηλώσεις του Παραρτήματός μας, το πάγιο και δίκαιο αίτημά μας για ανέγερση ΜΝΗΜΕΙΟΥ της Εθνικής Αντίστασης στην Πλατεία της Εθνικής Αντίστασης.

Ένα ΜΝΗΜΕΙΟ σεμνό και λιτό, με τη μορφή του Ένοπλου Αντάρτη και τις λέξεις «Εθνική Αντίσταση 1941 – 1944». Επί σειρά ετών και σε κάθε ευκαιρία οι εκάστοτε Δήμαρχοί μας και Δημοτικού σύμβουλοι είτε σε εκδηλώσεις μας, είτε παραμονές εκλογών, «συμπαραστεκόμενοι» στο δίκαιο αίτημά μας υπόσχονταν την υλοποίηση των ήδη παρμένων ομόφωνα ή κατά την πλειοψηφία αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων για την ανέγερση του Μνημείου της Εθνικής Αντίστασης.



Μέχρι και οικονομικά κονδύλια είχαν υπολογιστεί, χωρίς όμως εκπλήρωση του συγκεκριμένου αυτού σκοπού. Οι υποσχέσεις και αποφάσεις έχουν μείνει στα λόγια και στα πρακτικά. Απευθυνόμαστε για άλλη μια φορά σε όλους σας και λέμε: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ!

Οι αοριστολογίες και οι υποσχέσεις που μένουν στα λόγια είναι καιρός να σταματήσουν.

Καταγγέλλουμε την υποκρισία, την κοροϊδία των Δημοτικών Αρχών, γιατί στην πράξη εξαπατούσαν τόσα χρόνια τους αντιστασιακούς και τον Μαρουσιώτικο λαό, επιμένοντας στη στείρα άρνηση τους να αποδώσουν την οφειλόμενη τιμή σ’ αυτούς τους αντιφασίστες και ηρωικούς μαχητές που κάτω από τις σημαίες του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, του ΕΛΑΝ αγωνίστηκαν ενάντια στην τριπλή κατοχή από τους Γερμανούς ναζί και τους Ιταλούς και Βουλγάρους φασίστες και έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν και τη ζωή τους ακόμα για την Εθνική ανεξαρτησία, την κοινωνική δικαιοσύνη και για να έλθουν καλύτερες μέρες για το λαό μας.

Ο Δήμος μας παραμένει έτσι ένας από τους ελάχιστους μεγάλους, αλλά και οικονομικά ισχυρούς δήμους, αν όχι ο μοναδικός δήμος της Αττικής, που στιγματίζεται από την απουσία Μνημείου της Εθνικής Αντίστασης, ενώ δεκάδες άλλα μνημεία και αγάλματα κοσμούν πλατείες, πάρκα, δρόμους και κτίρια της πόλης μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ για τελευταία φορά από τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει άμεσα στην ανέγερση ΜΝΗΜΕΙΟΥ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Αυτό είναι ΧΡΕΟΣ αλλά και ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΝΗΜΗΣ και ΤΙΜΗΣ στους λίγους εναπομείναντες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και σ’ αυτούς που έφυγαν και δεν πραγματοποίησαν αυτό το όραμά τους.

Είναι ΧΡΕΟΣ όλων μας προς το λαό μας και την ιστορία του. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι μας.

Για τη Δ.Ε.

Ο Πρόεδρος                                     Η Γ. Γραμματέας

Γ. Αξυπολιτίδης                                   Φ. Καλασούντα