4 Μαρτίου 2010

Απεργιακές κινητοποιήσεις άμεσης απάντησης στα νέα αντιλαικά μέτρα


3ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας.
Συγκέντρωση ώρα 13:00 στο Σύνταγμα



Συγκεντρώσεις σε 57 πόλεις:
Αθήνα 10 π.μ. στο Σύνταγμα. 
 Θεσσαλονίκη 10 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου

Το ΠΑΜΕ καλεί κάθε Εργατικό Κέντρο, κάθε Ομοσπονδία, κάθε Σωματείο, όλη την εργατική τάξη σε γενική απεργία, την Παρασκευή, 5 Μάρτη 2010. Η εργατική τάξη έχει χρέος να απαντήσει στον πόλεμο που δέχεται. Το οφείλει στον εαυτό της, στα παιδιά της, στις επόμενες γενιές.

--------------------------------------------------------------------
Χειρόφρενο τραβούν αύριο όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι σε αυτά, αντιδρώντας στα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν από τα ξημερώματα και για 24 ώρες όλα τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ, το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, ο Προαστιακός και το Τραμ, ενώ αναστέλλονται όλα τα προγραμματισμένα για αύριο δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ.




Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι τεχνικοί του ΟΑΣΑ

Εν τω μεταξύ, προβλήματα αναμένονται και στις αεροπορικές μεταφορές, λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στη στάση εργασίας - 12 το μεσημέρι έως 4 το απόγευμα - που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ γεγονός που σημαίνει ότι τις ώρες εκείνες δεν πρόκειται να γίνει καμία απολύτως πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια.

Ειδικότερα, η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση - συλλαλητήριο αύριο Παρασκευή 5/3 -ημέρα ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου για τα μέτρα- στις 13.00 έξω από τη Βουλή στην Πλατεία Συντάγματος. Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχει και η ΓΣΕΕ

Επίσης σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την κήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας για αύριο από τις 12.00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα.

Σε έκτακτη σύσκεψη της ΓΣΕΕ και των συνδικαλιστικών Στελεχών, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων Αττικής, επικυρώθηκε η αυριανή στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00, ενώ για όσες ομοσπονδίες ή Εργατικά Κέντρα έχουν τη δυνατότητα για 24ωρη απεργία, υπάρχει κάλυψη από τη ΓΣΕΕ.

Επιπλέον, η Συνομοσπονδία προανήγγειλε περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα.

Ταυτόχρονα η Ε.Ε. της Ανώτατης Διοίκησης εξετάζει και το ενδεχόμενο μεταφοράς της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρυχθεί για τις 16 Μαρτίου 2010, για την επόμενη βδομάδα, δηλαδή από 8/3/2010 έως 12/3/2010. Υπενθυμίζεται πως ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία στις 16 Μαρτίου και απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή και οι νοσοκομειακοί γιατροί. Για το λόγο αυτό στα δημόσια νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά θα εξυπηρετούνται από τις 8 το πρωί μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Τα νοσοκομεία της περιφέρειας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Kινητοποιήσεις και από ΟΛΜΕ - ΔΟΕ

Απεργούν αύριο και οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και μέσης εκπαίδευσης. Για λεηλασία «των οικονομικών, εργασιακών κι ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση με τα νέα βαθιά αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα», κάνει λόγο η ΔΟΕ

Για «πρωτοφανή αντεργατικά μέτρα» κάνει λόγο η ΟΛΜΕ και καλεί επίσης τους καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης να συμμετέχουν μαζικά τόσο στο σημερινό συλλαλητήριο στα Προπύλαια (18.00) όσο και στην αυριανή συγκέντρωση στη Βουλή (13.00).

Επίσης, από την ΟΛΜΕ αποφασίστηκε η μετάθεση της προγραμματισμένης απεργίας της 8ης Μαρτίου για τη 16η του μήνα, ώστε να συμπέσει με την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε επίσης τις εξής παρεμβάσεις:

- Την Δευτέρα 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, παρέμβαση για το Ασφαλιστικό με αιχμή τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών. Την ημέρα αυτή θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Ξενοδοχείο Εσπέρια.

- Την Τετάρτη 10 Μαρτίου παράσταση διάβημα αντιπροσωπείας συνδικαλιστικών στελεχών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όπου θα έχει κατευθυνθεί και το συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Αποκλεισμός του ΥΠΟΙΚ από μέλη του ΠΑΜΕ

Μέλη του ΠΑΜΕ έχουν αποκλείσει την είσοδο του κτιρίου του υπουργείου Οικονομικών επί της οδού Νίκης, αντιδρώντας στα νέα μέτρα και καλούν τους πολίτες να λάβουν μέρος στην συγκέντρωση που προγραμματίζουν το απόγευμα της Πέμπτης στο Σύνταγμα. Την ίδια ώρα Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ με επιστολή τους προς τη ΓΣΕΕ «απαιτούν την κήρυξη Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας στις 10 Μάρτη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αντιδρώντας στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης από την κυβέρνηση».

Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί σήμερα συλλαλητήρια στην Αθήνα (6 μ.μ., Σύνταγμα) και τη Θεσσαλονίκη (6.30 μ.μ., Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης), καθώς και σε πολλές πόλεις της περιφέρειας, ενώ για τη Δευτέρα 8 Μαρτίου καλεί νέο συλλαλητήριο στο Πεδίο του Άρεως στις 6.30 το απόγευμα.

Τέλος, συνεντεύξεις Τύπου για τα κυβερνητικά μέτρα θα παραχωρήσουν η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στις 12:00, και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας στις 13:00 στο ξενοδοχείο Athens Imperial (πλ. Καραϊσκάκη).

Από την πλευρά του, το Δίκτυο Συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, με σύνθημα «Πάρετε πίσω τα μέτρα» καλεί σε μία πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα στις 06:00 το απόγευμα στα Προπύλαια.