26 Δεκεμβρίου 2011

Δουλειές της νύχτας...


         Με μια γκαγκστερικού τύπου παράνομη και παράτυπη ενέργεια η εταιρία “EKTASIS DEVELOPMENT S. A.”,  με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου, προχώρησε στην κοπή δύο από τα τρία αιωνόβια πεύκα που υπήρχαν στο οικόπεδο Παναγόπουλου, τη Δευτέρα 26 – 12 – 2011 στις 06:00 το πρωί.          Το τρίτο πεύκο είναι ακόμα όρθιο στο οικόπεδο Παναγόπουλου, χάρη στην άμεση κινητοποίηση των περίοικων και κάποιων Δημοτικών παρατάξεων.

 Σε επιτόπια συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής και φορέων της πόλης έξω από το οικόπεδο Παναγόπουλου τη Δευτέρα 26 – 12 – 2011 στις 12:30 αποφασίστηκε να γίνει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην πολεοδομία Αμαρουσίου (Δημοτικό Κατάστημα Αμαρουσίου) την Τρίτη 27 – 12 – 2011 στις 08:00 το πρωί.   

  • Ανακοινώσεις των δημοτικών κινήσεων.
  • Φωτογραφίες που μας έστειλε η δημοτική κίνηση "Κόντρα στον καιρό"
      Η μεθόδευση της κοπής των συγκεκριμένων δέντρων, από συνεργείο της συγκεκριμένης εταιρίας που έχει στην κατοχή της το οικόπεδο, είναι χαρακτηριστική της διαπλοκής που υπάρχει μεταξύ τεράστιων οικονομικών συμφερόντων και τοπικών δημοτικών παραγόντων, σχετικά με την οικοδόμηση στο χώρο του συγκεκριμένου οικοπέδου κτηρίου super market της εταιρίας Lidl από την κατασκευαστική εταιρία Ten Brinke S. A., η οποία πριν από λίγους μήνες (Ιούλιος 2011) «δώρισε» στο Δήμο Αμαρουσίου τριάντα πέντε θέσεις στάθμευσης στο υπόγειο του κτηρίου που πρόκειται να αναγείρει στο συγκεκριμένο οικόπεδο, χωρίς αυτό να βρίσκεται καν στην ιδιοκτησία της.
            Φυσικά ο Δήμος Αμαρουσίου με τις ψήφους της πλειοψηφίας, πιστός στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων του κατασκευαστικού κεφαλαίου που κατάστρεψαν την πόλη του Αμαρουσίου, όχι μόνο αποδέχτηκε τη δωρεά, αλλά φρόντισε και να αναιρέσει την απόφαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου του 2008 σύμφωνα με την οποία η ιδιοκτήτρια εταιρία του οικοπέδου Παναγόπουλου ήταν υποχρεωμένη να αναγείρει υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων στο συγκεκριμένο οικόπεδο αφήνοντας την επιφάνεια του οικοπέδου αδόμητη, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα των κατοίκων της  περιοχής του κέντρου αναφορικά με την έλλειψη αδόμητων κοινόχρηστων χώρων στο κέντρο του Αμαρουσίου.
               Έτσι και σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των μεγαλοκατασκευαστών για να προχωρήσει η αγοραπωλησία μεταξύ των εταιριών EKTASIS και TEN BRINKE για το συγκεκριμένο οικόπεδο ζητήθηκε από την πρώτη εταιρεία να αποψιλώσει το οικόπεδο από τα τρία αιωνόβια πεύκα που υπάρχουν σ’ αυτό, ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος ο χώρος για την έναρξη οικοδομικών εργασιών στο οικόπεδο, όταν θα έρθει στην κυριότητα της δεύτερης εταιρείας, η οποία έχει υποβάλλει ήδη αίτηση για έκδοση οικοδομικής άδειας για το συγκεκριμένο οικόπεδο στην πολεοδομία Αμαρουσίου.
            Οι εκκρεμούσες όμως προσφυγές στο ΣΤΕ κατοίκων και φορέων της πόλης μας ενάντια στις αποφάσεις της μετατροπής του συγκεκριμένου χώρου του οικοπέδου Παναγόπουλου από αδόμητο χώρο σε κτήριο εμπορικής χρήσης δεν πτόησαν ούτε σταμάτησαν την εταιρεία EKTASIS, η οποία με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής και την έγκριση της αστυνομίας προχώρησε στην κοπή των πεύκων, προχωρώντας άλλο ένα βήμα τους σχεδιασμούς της για την τσιμεντοποίηση του συγκεκριμένου οικοπέδου.
          Το τρίτο πεύκο του οικοπέδου Παναγόπουλου  σώθηκε, προς στιγμή, χάρη στην κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι μας ειδοποίησαν τηλεφωνικά το πρωί της Δευτέρας 26 – 12 – 2011, ώστε να παρέμβουμε, πράγμα που έγινε, για να σταματήσουν οι εργασίες κοπής των δέντρων.
         Οι εργασίες σταμάτησαν και το πενταμελές συνεργείο της εταιρείας μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου όπου εκεί δηλώθηκε ότι υπήρχε άδεια για την κοπή των δέντρων, με βάση την άδεια που είχε εκδοθεί το 2008 και θεωρηθεί από την αστυνομία στις 23 – 12 – 2011. Τώρα πόσο νόμιμη ήταν αυτή η άδεια φαίνεται από το χρόνο που επέλεξε η εταιρεία να κόψει τα δέντρα στο οικόπεδο Παναγόπουλου (δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων στις 06:00 το πρωί). Μάλιστα εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου ότι η εταιρεία προχώρησε στην κοπή των δέντρων τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων με στόχο τον τεμαχισμό και τη γρήγορη μεταφορά των υλοτομημένων δέντρων, ώστε να μπορεί από την επόμενη εργάσιμη ημέρα να λειτουργήσει ο χώρος του οικοπέδου ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων για την «εξυπηρέτηση» των κατοίκων της πόλης με τη σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Αρχής.
            Σε επιτόπια συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής και φορέων της πόλης έξω από το οικόπεδο Παναγόπουλου τη Δευτέρα 26 – 12 – 2011 στις 12:30 αποφασίστηκε να γίνει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην πολεοδομία Αμαρουσίου (Δημοτικό Κατάστημα Αμαρουσίου) την Τρίτη 27 – 12 – 2011 στις 08:00 το πρωί.   
             Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου  η οποία για άλλη μια φορά επέλεξε να λειτουργεί και να δρα ως εκφραστής των συμφερόντων  του κατασκευαστικού κεφαλαίου και όχι να διεκδικεί και να κατακτά χώρους πρασίνου για να βελτιώσει τη ζωή των κατοίκων της πόλης μας, μιας πόλης που το κατασκευαστικό κεφάλαιο βίασε και κατέστρεψε κατά συρροή με την ανοχή των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών και τις ευλογίες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ποιότητα ζωής των κατοίκων - Δημοτών του Αμαρουσίου.
             Για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ότι η κερδοφόρος καπιταλιστική ανάπτυξη δεν είναι σύμφυτη με την ποιότητα ζωής και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
              Καλούμε τους εργαζόμενους κατοίκους - Δημότες τους Αμαρουσίου να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, γυρίζοντας την πλάτη σ' αυτούς που υιοθετούν και εφαρμόζουν τέτοιες πολιτικές σε βάρος των δικαιωμάτων μας,  διεκδικώντας την απαλλοτρίωση του οικοπέδου Παναγόπουλου από το Δήμο Αμαρουσίου και τη μετατροπή του σε χώρο πρασίνου και μόνο (χωρίς υπόγεια πάρκινγκ), δίνοντας μια ανάσα ζωής στους κατοίκους του κέντρου του Αμαρουσίου.
                        Εμείς για άλλη μια φορά θα σταθούμε στο πλευρό των κατοίκων - Δημοτών της πόλης μας και θα διεκδικήσουμε με λαϊκές κινητοποιήσεις καλύτερους όρους ζωής με ποιότητα και δικαιώματα, ενάντια στη λογική των Δήμων επιχειρήσεων (την οποία υιοθετεί και η Δημοτική Αρχή Πατούλη), που ξεπουλούν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας μετατρέποντάς τα σε κέρδη για τις επιχειρήσεις και το κεφάλαιο.

ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:
ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ.


Δ. Α. Πολυχρονιάδης
 Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος της
Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης
ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ στο Δ. Σ. Αμαρουσίου