Μεγάλη ικανοποίηση ένοιωσαν όσοι οι συνάδελφοι από το Σύλλογο αλλά και από άλλους κλάδους, βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης 14/7 στην Επιθεώρηση Εργασίας. Ήταν αρκετοί αυτοί που βρέθηκαν εκεί για να υποστηρίξουν τη συνάδελφο Χαρά Χατζή στη νέα 3μερή συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για να συζητηθεί η απόλυσή της από τις εκδόσεις Π. Κυριακίδη.
Η απόλυση είχε γίνει στις 30/5 και η αιτία ήταν πως η εργαζόμενη δε δέχτηκε να μετακινηθεί σε άλλη εταιρεία του ομίλου, αν δε διασφαλίζονταν τα εργασιακά της δικαιώματα (προϋπηρεσία).
Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις του Συλλόγου μας, η διαμαρτυρία έξω από το βιβλιοπωλείο στην οδό Μητροπόλεως, η υποστήριξη στη συνάδελφο και στο Σύλλογο μας από άλλα σωματεία και από τον Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, η 3μερης στην Επιθεώρηση στις 6/7 κατά την οποία η εργοδοτική πλευρά πιέστηκε ακόμη περισσότερο.
Θεωρούμε σημαντική επιτυχία το ότι η Χαρά βρίσκεται και πάλι στην εργασία της με διασφαλισμένα όλα τα δικαιώματα που είχε και πριν (προϋπηρεσία, μισθός, καθήκοντα). Είναι μια νίκη που κερδήθηκε με τον αγώνα και τη συναδελφική αλληλεγγύη.
Όσο και αν δυναμώνουν οι επιθέσεις του μαύρου μπλοκ (εργοδοσία, κυβερνήσεις, Ε.Ε., ΔΝΤ), το εργατικό κίνημα δε θα πάψει να αγωνίζεται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για την ικανοποίηση των αναγκών μας.
Ευχαριστούμε όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν.
Σχόλιο για τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, ή πως αλλιώς να το πούμε…
Στο κάλεσμα του Συλλόγου μας για παρουσία συμπαράστασης στη Χαρά δεν ανταποκρίθηκαν μόνο αρκετοί συνάδελφοι, ανταποκρίθηκε και η Ελληνική Αστυνομία. Τρεις αστυνομικοί με στολή και άλλοι τέσσερις με πολιτικά (κοινώς ασφαλίτες) ήταν από νωρίς το πρωί έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας στην οδό Σουρμελή. Αναρωτιόμαστε προς τι αυτή η «κινητοποίηση». Δεν έχει δικαίωμα ένα εργατικό σωματείο να καλέσει τους εργαζόμενους σε μια παράσταση διαμαρτυρίας; Άραγε, αυτό ήταν εκείνη την ημέρα το μεροκάματο που έκαναν οι 7 αυτοί «δημόσιοι υπάλληλοι»; Υποτίθεται πως η οικονομία περνά δύσκολες στιγμές, πως το δημόσιο κάνει περικοπές… Στις Επιθεωρήσεις Εργασίας δεν υπάρχουν αρκετοί υπάλληλοι για να εξυπηρετήσουν, για να βγουν να κάνουν ελέγχους. Το ίδιο συμβαίνει και στον ΟΑΕΔ, στο ΙΚΑ κλπ. Στην Αστυνομία περισσεύει προσωπικό για να απασχολούνται με τις εκδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις των σωματείων; Μήπως τελικά έχει μεγάλο δίκιο το σύνθημα που ακούστηκε στις πρόσφατες διαδηλώσεις, «Δεν αντέχει άλλο αυτή η κοινωνία, να γίνουν απολύσεις στην αστυνομία!»;