14 Ιουλίου 2011

Επιτροπή γονέων Δημοτικών βρεφονηπιακών Σταθμών Αμαρουσίου

Γαλάτεια Κλαπάκη  Σωρού 76 Μαρούσι , τηλ. 6947552560
Προς  τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο
των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών Αμαρουσίου
Ούτε μία εργαζομένη μητέρα να μη χάσει φέτος τη δουλειά της εξαιτίας της αδράνειας ή της ανικανότητας χειρισμών της Διοίκησης του Δήμου
Σήμερα αποδεδειγμένα, χωρίς ο Δήμος να επιβαρύνεται ούτε ένα ευρώ, υπάρχει στους  Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς  Σταθμούς  μεγάλη  οικονομική αυτάρκεια από τις εισφορές των  γονέων και της  πολιτείας και μάλιστα (παρά την ευνοϊκή μεταχείριση των ημετέρων γονέων)   υπάρχει αξιόλογο οικονομικό πλεόνασμα .
Ως εκ τούτου η  απόφαση της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου να μειώσει τον αριθμό φύλαξης  μικρών παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου για την φετινή περίοδο δεν μπορεί να θεωρηθεί μόνο ως  απλή ανικανότητα.
Σε μία πραγματικά δύσκολη οικονομική κατάσταση για όλες τις οικογένειες, η απόφαση, της Διοίκησης να χάσουν τη δουλειά τους   ένα μεγάλο μέρος από τις εργαζόμενες μητέρες της πόλης μας , είναι δεδομένο ότι αν δεν ανακληθεί άμεσα η υπόθεση θα καταλήξει στην Δικαιοσύνη.
Επειδή η δικαιολογία της έλλειψης προσωπικού, τη στιγμή που υπάρχει η οικονομική υπερεπάρκεια για την λειτουργία αυτής της τόσο απαραίτητης κοινωνικής παροχής ,αυτή η απόφαση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από κανένα , καθώς αν υπήρχε πράγματι κάποιο τυπικό διαδικαστικό τυχόν πρόβλημα, η Διοίκηση είχε τουλάχιστον την υποχρέωση να ενημερώσει άμεσα και να συνεργαστεί με τις άμεσα θιγόμενες  εργαζόμενες μητέρες για να το ξεπεράσουν .
Επειδή γενικά σήμερα η εξεύρεση εργασίας (εκτός των οικογενειών των Δημοτικών Συμβούλων οι οποίες ….. διορίζονται  εκτός ΑΣΕΠ στο Δήμο ;;;;) είναι μια παρά πολύ δύσκολη υπόθεση και καμία πολύ σκληρά εργαζομένη μητέρα δεν αποδέχεται να χάσει τη δουλειά της εξ αιτίας παραλήψεων και λαθών των άμεσα υπεύθυνων κ.κ. Γεώργιου Πατούλη – Νικολάου Κάββαλου, οι όποιοι (ενώ μισθοδοτούνται κανονικά), δεν μπορούν ως φαίνεται  εκ του αποτελέσματος  να φέρουν εις πέρας το άκρως απαραίτητο αυτό κοινωνικό έργο .
Απαιτούμε
1) Να ενημερωθούν όλες οι εργαζόμενες μητέρες στις  οποίες  απαγόρευσαν ακόμα και να καταθέσουν τα δικαιολογητικά των βρεφών τους, (δηλαδή  πρακτικά με τις μη αποδεκτές απαράδεκτες  αποφάσεις της Διοίκησης εξεδιώχθησαν ) και να παραταθούν οι εγγραφές για όλα τα νήπια και βρέφη .
2) Να καλέσει η υπάρχουσα Διοίκηση άμεσα και να συνεργαστεί με τις ενδιαφερόμενες μητέρες και την Επιτροπή μας, ώστε με αμοιβαίες ενέργειες να ξεπεραστούν τα τυχόν υπάρχοντα εμπόδια, διότι σε αντίθετη περίπτωση οι ευθύνες για την οικονομική καταστροφή πολλών οικογενειών της πόλης μαςθα βαρύνουν προσωπικά τον Πρόεδρο των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών τον ίδιο τον Δήμαρχο και τον όποιο αρμόδιο Αντιδήμαρχο .
3)  Να καλέσετε και  να συμπεριληφθούν ( αφιλοκερδώς ) στην Διοίκηση των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών και εκπρόσωποι των εργαζομένων μητέρων, κάτι που όχι μόνο θα περιορίσει τα προβλήματα αλλά θα αναβαθμίσει τη λειτουργία και την καλύτερη εξυπηρέτηση των παιδιών μας που είναι και το ζητούμενο.
Σε αντίθετη περίπτωση οι εργαζόμενες μητέρες είναι εξαναγκασμένες να διεκδικήσουν με κάθε νόμιμο τρόπο την ζημία που υφίστανται από τις όποιες τυχόν  μη νόμιμες ενέργειες ή παραλήψεις της μισθοδοτούμενης από τους δημότες διοίκησης των παιδικών Σταθμών και των αντιστοίχων υπευθύνων του Δήμου.
Μαρούσι 12-7-11