29 Ιουλίου 2011

Συλλογική μήνυση για χρήση απρόκλητης, δολοφονικής βίας στο Σύνταγμα


Συλλογική μήνυση κατέθεσαν στην Εισαγγελία Αθηνών 126 πολίτες και 150 μάρτυρες κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, των Εισαγγελικών Λειτουργών που τελούσαν σε υπηρεσία στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Ελ. Οικονόμου, του προϊσταμένου και των μελών του Τμήματος Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης, του προϊσταμένου και των μελών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, των αστυνομικών των διμοιριών των ΥΑΤ, ΥΜΕΤ, ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ που τελούσαν σε υπηρεσία κατά τις ημερομηνίες 15, 28, 29 Ιουνίου 2011 καθ' όλη τη διάρκεια των γενικών απεργιών και μαζικών διαδηλώσεων στην πλατεία Συντάγματος, των πέριξ αυτής πέραν αλλά και μακράν της πλατείας δρόμων και περιοχών και κατά παντός υπευθύνου που έδωσε εντολή για τις πράξεις που περιγράφονται στη μήνυση ή που με οποιονδήποτε τρόπο συνέδραμε τους ανωτέρω δράστες.
Η μήνυση αφορά «χρήση απρόκλητης, δολοφονικής βίας και τη ρίψη χημικών, εκρηκτικών και λοιπών όπλων (πέτρες, ξύλα, μάρμαρα κ.α.) που συστηματικά, οργανωμένα και αδιάκοπα χρησιμoποίησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά την διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων του Ιουνίου.
Οι 126 πολίτες τονίζουν: «με την κίνησή μας αυτή ελπίζουμε αυτή τη φορά, μετά την παγκόσμια κατακραυγή για την κρατική καταστολή των 15,28,29/6/2011, οι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί να διερευνήσουν τις καταγγελίες μας με αμεροληψία, ώστε οι υπεύθυνοι και υπαίτιοι των καταγγελλομένων πράξεων επιτέλους να τιμωρηθούν!».