1 Δεκεμβρίου 2011

Δεν πληρώνουμε το χαράτσι της ΔΕΗ!

ΟΛΟΙ μαζί, φορείς και πολίτες του δήμου, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, να απαιτήσουμε:


·   Ο Δήμος να αντιταχθεί στο χαράτσι, χωρίς άλλες προϋποθέσεις.
·   Να οργανώσει υπηρεσία συλλογής λογαριασμών της ΔΕΗ και αποδείξεων ότι το ρεύμα έχει πληρωθεί από δημότες χωρίς το χαράτσι.
·   Να στείλει μαζικά τους λογαριασμούς και τις αποδείξεις με εξώδικο στη ΔΕΗ, ζητώντας τη μη διακοπή του ρεύματος.
·   Να οργανώσει την επανασύνδεση του ρεύματος σε περίπτωση διακοπής.

Αν αυτά δε γίνουν από το Δήμο, θα τα κάνουμε εμείς, σε συνεργασία με το λαό της Κηφισιάς, και με όσους άλλους μαζικούς φορείς συμφωνούν. Και δεν θα επιτρέψουμε καμιά διακοπή ρεύματος. Θα οργανώσουμε τη λαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη.
ΟΧΙ  ΑΛΛΑ  ΒΑΡΗ  ΣΤΟ  ΛΑΟ
ΤΗΝ  ΚΡΙΣΗ  ΝΑ  ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ  ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ

Μετά την «εισφορά αλληλεγγύης», αλληλεγγύη στους κερδοσκόπους δανειστές φυσικά, μας ήρθε το χαράτσι της ΔΕΗ, ενώ αναμένονται και άλλοι 6 φόροι μέχρι το Φεβρουάριο. Ο «κανένας νέος φόρος» της συγκυβέρνησης.
Τα Ψέματά τους
Πληρώστε, μας λένε, γιατί αλλιώς δε θα έχουμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις, δε θα πάρουμε και την 6η (7η,8η, …) δόση. Όταν οι εισπράξεις για το 2012, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που αυτοί κατέθεσαν, καλύπτουν 3,5 φορές τις δαπάνες για μισθούς, συντάξεις, παιδεία, υγεία και κοινωνικές δαπάνες. Όταν 87% του δανεισμού της τρόικας πάει κατευθείαν για τοκοχρεολύσια, ξαναγυρίζοντας στους κερδοσκόπους.  
Πληρώστε, μας λένε, γιατί αλλιώς θα αναγκαστούμε να πάρουμε κι άλλα μέτρα. Αλλά τα μέτρα τους δεν έχουν όριο. Όσο πληρώνουμε, τρόικα και κυβέρνηση ζητούν κι άλλα. Όριο μπορεί να μπει μόνο από την κινητοποίηση του λαού. Το ξέρουν κι αυτοί και δοκιμάζουν τα όριά μας εκβιάζοντας. Ας ξεσηκωθούμε λοιπόν τώρα, γιατί σε λίγο θα είναι αργά.
Πληρώστε, μας λένε, γιατί έτσι θα σώσουμε τη χώρα. Αλλά η φορολαίλαπα είναι βαθιά ταξική, ληστεύει τα εισοδήματα των χαμηλόμισθων χωρίς να ακουμπά τον πλούτο και τις ανομίες των μεγαλοφοροφυγάδων. Δεν σώζεται η χώρα, είναι οι κερδοσκόποι που θα σωθούν, αυτοί εισπράττουν όσα εμείς πληρώνουμε, τάχα για τη σωτηρία της πατρίδας.
Πληρώστε, μας λένε, γιατί αλλιώς θα χρεοκοπήσουμε. Ξέρουμε πως η χρεοκοπία θα έρθει σύντομα, όταν το κόστος για τους κερδοσκόπους θα είναι ελάχιστο, όταν η χώρα δε θα έχει τίποτα άλλο να ξεπουλήσει, όταν οι λαϊκές καταχτήσεις θα έχουν όλες χαθεί. Ο λαός έχει άλλωστε ήδη χρεοκοπήσει.
Οι παρανομίες τους
Θα κόψουν λένε το ρεύμα σε όποιον δεν πληρώσει το φόρο. Θα έκοβαν και τον αέρα που αναπνέουμε αν μπορούσαν. Τι και αν αυτό είναι αντισυνταγματικό; Τι κι αν το ρεύμα είναι απαραίτητο κοινωνικό αγαθό που δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για φορομπηχτικό εκβιασμό; Τι κι αν είναι φόρος και όχι τέλος (αφού τα τέλη είναι ανταποδοτικά), κάτι που απαγορεύεται να εισπράττεται από άλλους εκτός από την εφορία; Τι κι αν ο φόρος επιβάλλεται ανεξάρτητα από το αν το ακίνητο παράγει εισόδημα, και ανεξάρτητα από το αν ο φορολογούμενος έχει εισόδημα για να τον πληρώσει; Τι κι αν φορολογείται το ίδιο ακίνητο διπλά και τριπλά (με ΕΤΑΚ και ΦΜΑΠ που έρχονται σε λίγο), κάτι που επίσης απαγορεύεται; Τι κι αν ακόμα και ο Ευρωπαίος επίτροπος (ναι, ο εκπρόσωπος της πιο απεχθούς νεοφιλελεύθερης πολιτικής!) θεωρεί ότι το τέλος παραβιάζει τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς; Το σύνταγμα και οι νόμοι είναι γι’ αυτούς μονόπλευρη δέσμευση των αδυνάτων και μόνο. Οι ίδιοι είναι υπεράνω νόμων και κανόνων.
Οι «φιλανθρωπίες» τους
Είδαν την οργή του κόσμου. Είδαν τις κινητοποιήσεις. Είδαν πρωτοπόρους δήμους να στέκονται στο πλάι του δημότη. Είδαν ότι το μαύρο τους μέτωπο της συγκυβέρνησης δεν αρκεί για να περάσουν τα σχέδιά τους. Γι’ αυτό έγιναν ξαφνικά «φιλάνθρωποι». Που νοιάζονται τάχα για όσους βρίσκονται σε «κατάσταση ανάγκης», λες και δεν είμαστε όλοι σ’ αυτή την κατάσταση. Δε θα «νοιάζονταν» καθόλου αν δεν αντιδρούσαμε. Αλλά και τώρα που «νοιάστηκαν», στήνουν τριμελείς επιτροπές που θα μας κρίνουν. Ο εφοριακός, ο δημοτικός υπάλληλος και ο αστυνόμος. Θέλουν να μας εξευτελίσουν και πάλι. Θέλουν να μάθουν τον κόσμο να τους γλείφει, αντί να αγωνίζεται. Αλλά δε θα τους περάσει.
Τους απαντάμε πως δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους:
Καλούμε όλους και όλες να μην πληρώσουν κανένα χαράτσι. Πληρώνουμε σε ΑΤΜ ή από το internet μόνο ρεύμα και δημοτικά τέλη και απαιτούμε από το Δήμο Κηφισιάς να υπερασπισθεί τους δημότες που δεν μπορούν ή δε θέλουν να πληρώσουν τα χαράτσια τους. Αντιπαλεύουμε  με κάθε τρόπο το κόψιμο του ρεύματος που είναι κοινωνικό αγαθό.
Γιατί δεν θα πληρώσουμε εμείς το δικό τους χρέος. Γιατί δε χρωστάμε ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς, γιατί δεν πουλάμε τη δημόσια περιουσία υποθηκεύοντας κάθε προοπτική του λαού και της χώρας για πάντα.
Η δικός μας αγώνας είναι ενωτικός
Τώρα που έπεσαν οι μάσκες, τώρα που έπεσαν και οι υπογραφές, τώρα που ολόκληρο «το κόμμα του μνημονίου» συνασπίζεται, ο δικός μας αγώνας ή θα είναι ενωτικός ή δεν θα υπάρξει καθόλου. Γιατί δε γίνεται πια να στήνονται 10 «επιτροπές» για το ίδιο θέμα, με τα ίδια αιτήματα και να αγνοούν η μία την άλλη. Που να βγάζουν μια ανακοίνωση για τις εφημερίδες και να εξαφανίζονται. Γιατί δεν γίνεται πια να έχουμε 10 διαφορετικές κινητοποιήσεις, και άλλες τόσες «κινητοποιήσεις», από 10 διαφορετικούς φορείς, στο ίδιο μέρος, με μια ώρα διαφορά. Γιατί η επίθεση που δεχόμαστε είναι πολύ σοβαρή για να παίζουμε μαζί της. Γιατί η αντίσταση μας θέλει όλους. Κι αν έχουμε διαφορές, δε μπορούμε να συμφωνήσουμε άραγε στα χαράτσια; Όταν οι αντίπαλοι συμφωνούν;
Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς, πήρε όλο αυτό το διάστημα πρωτοβουλίες για κοινή δράση με φορείς της Κηφισιάς ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ. Δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά θα επιμείνουμε. Η κοινή παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για πραχτική στήριξη του δήμου στους δημότες που δεν μπορούν και δεν θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι, είναι το πρώτο βήμα. Η όποια κοινή δράση μπορεί σήμερα να επιτευχθεί, θα είναι τεράστιο κέρδος για το κίνημα. Θα επανέλθουμε στο ζήτημα, με λόγο και πράξη.