2 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ-ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ


ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 11πμ
στο καφενείο ΚΕΚΡΟΠΙΑ (Γαρίδας), Μυκάλης & Αυγερινού

Εδώ και δύο χρόνια - μετά το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» - δεχόμαστε μια άνευ προηγουμένου επίθεση λεηλασίας των εισοδημάτων μας. Η Κυβέρνηση της Τρόικας, της ΕΕ και των τραπεζών καταργεί και τα τελευταία ψήγματα κοινωνικής πρόνοιας και δημόσιων παροχών, κόβει μισθούς, συντάξεις, βιβλία από τα παιδιά μας, καταστρατηγεί κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου και επιβάλλει την πληρωμή μιας σειράς χαρατσιών με τελευταίο αυτό της ΔΕΗ, απειλώντας με διακοπή του ρεύματος – αναγκαίου κοινωνικού αγαθού για στοιχειώδη και αξιοπρεπή διαβίωση.
Τα ζητήματα νομιμότητας με τα οποία τρομοκρατούν τον κόσμο δεν ισχύουν, αφού ακόμη και ο επίτροπος της ΕΕ αποκάλυψε ότι η διακοπή ρεύματος είναι  παράνομη.

Το χαράτσι της ΔΕΗ είναι η πρώτη μεγάλη αναμέτρηση της νέας «εθνοσωτήριας συγκυβέρνησης», με το λαό. Γι’ αυτό και προσπαθούν να  καταστείλουν οποιαδήποτε προσπάθεια ανυπακοής αναπτύσσεται σε δήμους, γειτονιές, χώρους δουλειάς! Γι’ αυτό έστειλαν τα ΜΑΤ στην κατάληψη της ΓΕΝΟΠ, αλλά και σε διαμαρτυρία στην Καλλιθέα.
Το χαράτσι της ΔΕΗ είναι άδικο, τρομοκρατικό, αλλά και αντισυνταγματικό. Επιβάλλεται ακόμα και σε συνταξιούχους, σε ανάπηρους, σε αρρώστους, σε σεισμόπληκτους, μέχρι και σε όσους «έχουν εργαστεί έστω και για μία ημέρα» . Δεν εξαιρούν κανέναν! Ούτε καν κι αυτούς που τους έχουν βάλει λάθος φόρο! «Πληρώστε πρώτα και μετά βλέπουμε», λένε, ως κοινοί κλέφτες. Πρέπει να χρεοκοπήσει ο λαός, για να μην χρεοκοπήσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι της κρίσης.
Δε μας τρομάζουν, με συλλογικό αγώνα και ανυπακοή θα νικήσουμε!
Καλούμε τους Ιωνιώτες/ισσες να μην πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να φτιάξουμε επιτροπές γειτονιών να συντονίσουμε τη δράση μας, να πείσουμε τους γείτονές μας να μην πληρώσουν κι αυτοί.
Θεωρούμε ότι η απόφαση του δήμου Νέας  Ιωνίας για νομική στήριξη όσων δεν πληρώσουν, είναι  θετική, είναι ένα πρώτο βήμα. Πρέπει, όμως να κάνουμε πολλά βήματα μαζί. Πρέπει κάθε γειτονιά, κάθε σωματείο, κάθε συλλογικός φορέας, να γίνει χώρος συλλογικού αγώνα, αλληλεγγύης και ανυπακοής, μέχρι την ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής και της συγκυβέρνησης που μας επέβαλαν πραξικοπηματικά. Να παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, που αρνούνται  να κόψουν το ρεύμα και μαζί με άλλα σωματεία στην περιοχή μας. Μόνο έτσι θα απαλλαγούμε από τα χαράτσια τους οριστικά!
Απέναντι σε αυτή την απροκάλυπτη επίθεση σε όλους μας τίθεται το ερώτημα. Θα επιλέξουμε να αντισταθούμε ή θα επιλέξουμε να σκύψουμε το κεφάλι;
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ! Δεν Πληρώνουμε και Δεν Εκβιαζόμαστε
·                   Επειδή δεν θέλουμε γιατί δεν χρωστάμε, έχουμε δεν έχουμε.
·                   Επειδή αν περάσει και αυτό το χαράτσι, θα είναι μόνιμο και παντού και θα έρθουν κι άλλα.
·                   Επειδή η ζωή μας και η αξιοπρέπεια μας είναι αδιαπραγμάτευτη.
·                   Επειδή η απάντηση θέλουμε και πρέπει να είναι μαζική και συλλογική.
·                   Γνωριζόμαστε, συζητάμε, συνδιαμορφώνουμε τις δράσεις μας.
·                   Να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια εκβιασμού.
·                   Να δημιουργήσουμε επιτροπές κατοίκων σε κάθε γειτονιά της Νέας Ιωνίας.
·                   Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε αντιλαϊκή πολιτική.

ΟΛΟΙ
·  Την Τετάρτη 30/11, 08:30 πμ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη ΔΕΗ (Ορφανίδου) μαζί με τις λαϊκές συνελεύσεις Γαλατσίου, Πατησίων, Φιλαδέλφειας, και το σύλλογο εκπαιδευτικών Γ. Σεφέρη.
·  Την Πέμπτη 1/12 στην πανεργατική απεργία.
·  Την Παρασκευή 2/11, 12:30μμ στο ΣτΕ (Πανεπιστημίου 47-49), στην εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης του χαρατσιού της ΔΕΗ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977694653, 6972691952