12 Δεκεμβρίου 2011

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

       «ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ …….»
    Στη συνεδρίαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου της 29ης Νοεμβρίου η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου ακολουθώντας την πάγια τακτική της του ψεύδους και της κοροϊδίας προς τους Δημότες της πόλης έφερε στο Δ. Σ. προς έγκριση τη νέα τιμολογιακή πολιτική της αναφορικά με τα Δημοτικά τέλη που θα πληρώνουν οι δημότες Αμαρουσίου.
        Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή Πατούλη απέδειξε ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι πρωτίστως η διασφάλιση των κερδών του επιχειρηματικού κεφαλαίου που λυμαίνεται και καταστρέφει ασύδοτα την τελευταία εικοσαετία την πόλη του Αμαρουσίου, με αποτέλεσμα τη δραματική πτώση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της, καθώς και η εφαρμογή των ρυθμίσεων του Καλλικράτη στη λειτουργία των Ο. Τ. Α.

      Βαφτίζοντας το ψάρι – κρέας η Δημοτική Αρχή επιδόθηκε σε μια θεαματική επιχείρηση μεταστροφής της αλήθειας και της πραγματικότητας στην προσπάθειά της να μας πείσει για τη «γενναία» κοινωνική πολιτική που ακολουθεί στον τομέα της «μείωσης» των δημοτικών τελών για τους Δημότες του Αμαρουσίου.
       Ο «θησαυρός» όμως που κόμιζε η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης αναφορικά με τις περιβόητες «μειώσεις» στα Δημοτικά τέλη δεν ήταν τίποτα περισσότερο από άνθρακες, αφού οι «μειώσεις» που δήθεν εισηγήθηκε η Δημοτική Αρχή ήταν στο μεγαλύτερο μέρος τους αυξήσεις για τους πολλούς και τους αδύναμους οικονομικά.
      Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε την απαλλαγή από τα Δημοτικά  τέλη των κατοικιών έως 80 τ. μ. των οποίων οι κάτοχοι έχουν εισόδημα έως 12.000 ευρώ, ουσιαστικά η επιβολή ενιαίου τέλους υπολογισμού των δημοτικών τελών για της κατοικίες, ύψους 1, 85 ευρώ το τ. μ., επιβαρύνει τα λαϊκά νοικοκυριά ακόμα περισσότερο σε σχέση με ότι πλήρωναν ως τώρα για τα δημοτικά τέλη (κυρίως τις κατοικίες από 80 τ. μ έως 140τ.μ. δηλ. τη μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών της πόλης μας – αύξηση περίπου 60%), ενώ ευνοεί τους κατόχους μεγάλων ακίνητων περιουσιών.
    Ακόμα πιο σκανδαλώδης όμως είναι η μείωση στα δημοτικά τέλη που εισηγήθηκε και ψήφισε η Δημοτική Αρχή (σε αγαστή συνεργασία με τη μείζονα πλειοψηφία) για τα εμπορικά καταστήματα μεγάλης έκτασης – εμπορικά κέντρα ( μείωση από 14,57 ευρώ ανά τ. μ. σε 9,25 ευρώ ανά τ. μ. μείωση περίπου 35%), ενώ για τα μικρότερα μαγαζιά η μείωση ήταν ελάχιστη (από 7, 75 ευρώ ανά τ. μ. σε 7 ευρώ ανά τ. μ.).
      Τα επιχειρήματα που ακούστηκαν από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής για δήθεν αποχώρηση των εμπορικών καταστημάτων που εδρεύουν στην περιοχή (εμπορικά κέντρα) και αύξηση της ανεργίας στην πόλη, μόνο ως αστεία θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε, αφού η αύξηση της ανεργίας και η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων είναι ο κανόνας για τους εργαζόμενους που απασχολούνται στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της περιοχής και δε νομίζουμε ότι η κατάσταση αυτή θα αναστραφεί αν χαρίζονται ακόμα περισσότερα (και από τα Δημοτικά Τέλη) στο μεγάλο κεφάλαιο και τους επιχειρηματίες.
    Φαίνεται ότι οι  βαρύγδουπες δηλώσεις του Δημάρχου κου Γ. Πατούλη ότι: «οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες χρωστάνε στο Μαρούσι και κάποτε πρέπει να πληρώσουν», γρήγορα ξεχάστηκαν και τώρα καλούνται να πληρώσουν ακόμα περισσότερα δημοτικά τέλη τα λαϊκά νοικοκυριά, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι της πόλης του Αμαρουσίου.
     Όμως δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, η οποία ήταν και είναι πλήρως ταυτισμένη  με την αντιλαϊκή πολιτική του Καλλικράτη, των μνημονίων και της χρεοκοπίας των εργαζόμενων.
    Άλλωστε τώρα με τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ) και με τις ευλογίες της ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ η επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι στο εισόδημα και τις εργατικές – λαϊκές κατακτήσεις εντείνεται και δε μπορεί να μείνει αναπάντητη από την πλευρά του εργατικού – λαϊκού κινήματος.
      Όχι λοιπόν άλλες κοροϊδίες και ψέματα προς τους εργαζόμενους – Δημότες του Αμαρουσίου. Αν πραγματικά ήθελε η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου να βοηθήσει τα λαϊκά νοικοκυριά της πόλης μας ας προχωρούσε στην πλήρη απαλλαγή τους από τα Δημοτικά Τέλη (κάτι που προτείναμε κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δ. Σ.) με αντίστοιχη αύξηση των Δημοτικών τελών για τα εμπορικά καταστήματα των εμπορικών κέντρων της περιοχής και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
     Άλλωστε εμείς δε θα κουραστούμε να το λέμε: Οι αντιλαϊκές πολιτικές που μας επιβάλλουν οι κυβερνήσεις των εντολοδόχων του ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ και όλων των προθύμων που τους υποστηρίζουν, δεν διορθώνονται ούτε με μικρομειώσεις στα δημοτικά τέλη, ούτε με ελεημοσύνες, ανατρέπονται μαζί με τις κυβερνήσεις που τις εισηγούνται και όλους όσους τους στηρίζουν. 
  
Για το ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ
Δ. Α. Πολυχρονιάδης
Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου