1 Μαρτίου 2013

... να ξυπνήσει μέσα μας το ένστικτο της επιβίωσης.

γράφει ο SXY

Προσπαθώ να είμαι ψύχραιμος όταν σχολιάζω δημόσια, όμως η είδηση του θανάτου δύο φοιτητών και τριών άλλων που χαροπαλεύουν, από αυτοσχέδιο μαγκάλι γιατί δεν είχαν χρήματα για πετρέλαιο, με ξεπερνά.
Αναρωτιέμαι τι σκατά λαός είναι αυτός που θυσιάζει τα παιδιά του, στο όνομα μιας πολιτικής που έχει αφήσει την χώρα να τουρτουρίζει χειμωνιάτικα χωρίς κανένα - μα κανένα - ουσιαστικό λόγο.

Οι Έλληνες είναι βαθιά συντηρητικός λαός, αιχμάλωτοι εγωκεντρικών νοοτροπιών, ραγιαδισμού, θρησκοληψίας, ψευτοπατριωτισμού κλπ.
“ Η ηθική είναι ο πιο αποτελεσματικός μηχανισμός για να σέρνεις την ανθρωπότητα από τη μύτη ” έγραψε κάποτε ο Νίτσε.
Ο δρόμος προς την συνειδητοποίηση, τον ανθρωπισμό-ουμανισμό, τον εκδημοκρατισμό και την ισονομία, θα είναι μακρύς και επίπονος γιατί δεν αρκεί το lap-top και το i-phone αν δεν έχεις περάσει από την αναγέννηση και τον διαφωτισμό… 
Όμως κάποτε υπήρχε το φιλότιμο και η μπέσα, παρόλη την φτώχια και την δυστυχία.
Πάνω απ’ όλα ο Έλληνας ήταν έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα για το καλό των παιδιών του.
Πως μεταλλάχτηκε μέσα σε μια- δυο γενιές στο σημερινό αναίσθητο γαϊδούρι που ζει υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών του;

Η ιστορία κάνει κύκλους και επαναλαμβάνεται ως φάρσα.
Ξαναγυρίζουμε στο 1950, ο Αβραμόπουλος προχθές υπέγραψε συμφωνία με τον Καναδά για να δεχθεί νέους Έλληνες πτυχιούχους ως μετανάστες, και αντί να ξεσηκωθούν και οι πέτρες που διώχνουμε το μέλλον αυτού του τόπου στο εξωτερικό, κάποιοι εδώ πανηγύριζαν κιόλας για το ..κατόρθωμα! 

Τι να πω, ελπίζω τουλάχιστον κάποια στιγμή να ξυπνήσει μέσα μας το ένστικτο της επιβίωσης.

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/284227/thrinos-sti-larisa-gia-toys-adikohamenoys-foitites