3 Απριλίου 2013

ΜΑΡΟΥΣΙ: Ανεστάλησαν οι εργασίες στην Αγίας Λαύρας

Τελικά, δεν τη σκάβουμε για υπόγειο πάρκινγκ;

Μετά τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις του Συντονιστικού για την Υπεράσπιση των Ελεύθερων και Κοινόχρηστων Χώρων στο Μαρούσι τελικά η Περιφέρεια Αττικής ύστερα από παρέμβαση του δασαρχείου Πεντέλης ανέστειλε τις εργασίες στην πλατεία Αγ. Λαύρας.

Αποτελεί δικαίωση των αγώνων του Συντονιστικού που από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει στη Διοίκηση του Δήμου ότι οι εργασίες που εκτελούντο από τον εργολάβο ήταν παράνομες, αφού δεν υπήρχε ειδική μελέτη για την επέμβαση στο πράσινο της πλατείας και μάλιστα εγκεκριμένη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ούτε υπήρχαν φυσικά οι απαραίτητες άδειες από τους αρμόδιους φορείς.

Η Διοίκηση του Δήμου φέρει τεράστια ευθύνη για τις ζημιές που έχουν ήδη προκληθεί στο υψηλό πράσινο της πλατείας και για το αιωνόβιο πεύκο που θυσιάστηκε στο βωμό της προχειρότητας και των επικοινωνιακών σκοπιμοτήτων του κ. Δημάρχου.

Η μικρή αυτή νίκη που υποχρεώνει το Δήμο και τον εργολάβο να σέβονται την ουσία και το γράμμα του νόμου δεν μας οδηγεί σε επανάπαυση.

Καμία δημόσια υπηρεσία δεν υποκαθιστά την εγρήγορση των πολιτών για τη διατήρηση της ποιότητας ζωής τους από αυτούς που έχουν ορκιστεί στο τσιμέντο και τους «βιοκλιματικούς» γρανίτες.

Καμία γραφειοκρατία δεν μπορεί να παράγει αποτελέσματα χωρίς την πίεση και τον αγώνα αυτών που θίγονται άμεσα.

Παρά τις προσπάθειες χρειάστηκαν σχεδόν 15 μέρες για να εκδοθεί το χαρτί της αναστολής των εργασιών.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του δασαρχείου Πεντέλης να πάρουν όλα τα απαραίτητα διοικητικά και νομικά μέτρα κατά παντός υπευθύνου.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε μπροστά σε κάθε προσπάθεια για να μην αλλοιωθεί ο δασικός χαρακτήρας της πλατείας από όσους τον ονειρεύονται γεμάτο από τραπεζοκαθίσματα και κιόσκια.
Μαρούσι 26 Μαρτίου 2013
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
(Από ermispress.gr )