7 Απριλίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Καλούμε τα σωματεία των εργατοϋπαλλήλων του δήμου, επιχειρησιακά σωματεία και συνδικάτα επιχειρήσεων που λειτουργούν στο Μαρούσι , τη λαϊκή επιτροπή, τον εμπορικό σύλλογο, τους μαζικούς φορείς των γυναικών ,τους συλλόγους των γειτονιών,την ένωση γονέων,όλους όσους δεν αντέχουν άλλο ένα χαράτσι, σε σύσκεψη την
Δευτέρα 8 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στα γραφεία μας Δ. Ράλλη 12,
 για να μπορέσουμε όλοι μαζί στην πράξη, με τον οργανωμένο αγώνα, να μην εφαρμοστεί το νέο χαράτσι στη στάθμευση.


Η Διοίκηση του κ. Πατούλη στο Μαρούσι, μακρύ χέρι της τρικομματικής κυβέρνησης , με δελτίο τύπου αναγγέλλει την επιβολή νέου χαρατσιού σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, τη λειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη μας, με σκοπό όπως αναφέρει :


«Στο Μαρούσι, από τις 15 Απριλίου κινούμαστε μπροστά και σταθμεύουμε σωστά... Οι επαγγελματίες μπορούν να υποδέχονται καλύτερα τους πελάτες τους. Οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να επισκέπτονται την αγορά αφού θα βρίσκουν ευκολότερα θέση να παρκάρουν...»(υπογράμμιση δική μας)

 Ο κ. Δήμαρχος εκλεγμένος με την υποστήριξη της Ν.Δ , προσπαθεί με τη συνήθη αντιλαϊκή  συνταγή να «λύσει», υποτίθεται, ένα υπαρκτό πρόβλημα , που διογκώθηκε τα τελευταία χρόνια με τη μετατροπή του Μαρουσιού σε μητροπολιτικό υπερτοπικό κέντρο, επειδή έτσι υπηρετούνταν καλύτερα τα κέρδη του κεφαλαίου. Υλοποιώντας σε τοπικό επίπεδο τη γενικότερη φοροληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.                                         

Επιβάλλει  άλλο ένα χαράτσι : 10 ευρώ,για να παρκάρουν κοντά στο σπίτι τους. Τους απαγορεύει δηλαδή στην πράξη  να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους για να επισκεφθούν συγγενείς ή φίλους σε άλλη περιοχή από αυτή που κατοικούν, αφού αυτό πλέον θα στοιχίζει. Αλλά ούτε το εμπορικό κέντρο θα μπορούν πολλοί να επισκέπτονται, καθώς θα έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στο χαράτσι στάθμευσης και στο εξοντωτικό πρόστιμο σε περίπτωση που «παρανομήσουν».

Φυσικά τον κ. Πατούλη, όπως και τους ομοϊδεάτες του, λίγο τον απασχολούν  τα παραπάνω. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όταν καταψηφίσαμε τα παρκο-χαράτσια δεν απάντησε ουσιαστικά στις παρεμβάσεις μας και απλά τις χαρακτήρισε , όπως κάνει συνήθως , «λαϊκισμό».

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαρουσιού καλεί τις λαϊκές οικογένειες , να αρνηθούν να πληρώσουν το 10ευρω χαράτσι που τους καλεί ο δήμαρχος από τις 26/3.