16 Απριλίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: O "Στρατοδίκης" απαγόρευσε στα Σωματεία να μιλήσουν


Αρνήθηκαν να τους δώσουν το λόγο

Ένταση επικράτησε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, μετά την άρνηση του προέδρου να δώσει το λόγο στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, αν και ήταν το πρώτο του μήνα, δηλαδή αυτό που δικαιούνται να μιλάνε φορείς και πολίτες.

Οι εργαζόμενοι υποστήριξαν ότι είχαν τηρήσει τη νόμιμη διαδικασία, ακόμα και αυτή της κατάθεσης του αιτήματός τους στο πρωτόκολλο με αριθμό 22949/12.04.2010, παρόλο που αυτό δεν προβλέπεται από τον κανονισμό δημοτικού συμβουλίου.

Ο πρόεδρος με τη σειρά του ισχυρίστηκε ότι η αίτηση των εργαζομένων δεν έφθασε εγκαίρως στο γραφείο δημοτικού συμβουλίου και άρα δεν μπορούσε να τους δώσει το λόγο.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα και μάλιστα οι πρόεδροι των Σωματείων Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου και Σωματείου Οδηγών Δημοτικών Συγκοινωνιών Αττικής Νίκος Καλλιμάνης και Σπύρος Μπουρνελές, μετά από λίγη ώρα, σήκωσαν μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου πανό που έγραφε «105 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ - ΔΕ ΖΗΤΑΜΕ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ, ΖΗΤΑΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ».

Στις συζητήσεις που είχαν οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι έξω από την αίθουσα του συμβουλίου, αρκετές φορές ακούστηκε η απορία πως είναι δυνατόν να μην έφθασε στο γραφείο δημοτικού συμβουλίου η αίτηση των εργαζομένων, ενώ έφθασαν εισηγήσεις θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, που είχαν την ίδια ημερομηνία και περίπου εκατό νούμερα μετά πρωτόκολλο.