9 Απριλίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ


Την Παρασκευή 9 Απριλίου στις 20.00 θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ "Γάζα ερχόμαστε"
το οποίο συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του 12ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και πήρε το Α' βραβείο κοινού. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο Στέκι του ΣΥΝ στο Μαρούσι, Σαλαμίνος 32.
 Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Παλαιστίνιο συγγραφέα-δημοσιογράφο Nasim Alatras.

Την σκηνοθεσία του ντοκυμαντέρ υπογράφουν ο δημιουργός της σειράς ντοκιμαντέρ Εξάντας Γιώργος Αυγερόπουλος και ο κινηματογραφιστής Γιάννης Καρυπίδης. Το σενάριο έγραψε ο γνωστός δημοσιογράφος Νικόλας Ζηργάνος, ενώ την οργάνωση και την έρευνα ανέλαβε ο Παλαιστίνιος δημοσιογράφος Nasim Alatras. Το ντοκιμαντέρ υπογράφει επίσης και ένα πλήθος συντελεστών - μελών της ομάδας του Εξάντα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ

Τον Αύγουστο του 2008, δύο ελληνικά ψαροκάικα έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, που έχει επιβάλλει παράνομα το κράτος του Ισραήλ.

Το «Γάζα Ερχόμαστε», καταγράφει αυτό το μοναδικό και ριψοκίνδυνο ταξίδι. Τα κίνητρα όσων συμμετείχαν στην αποστολή, τις ελπίδες και τα όνειρά τους. 44 απλοί άνθρωποι από 17 χώρες και ανάμεσά τους 9 Έλληνες, αψήφισαν την πανίσχυρη στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ και κατάφεραν να αποδείξουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν πιστεύεις σε έναν δίκαιο σκοπό.