8 Απριλίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Tι συμβαίνει με το site ?


Η γνωστή μηχανή αναζήτησης Google τις τελευταίες ημέρες εμφάνισε το παρακάτω μήνυμα που μας ενημερώνει ότι το site (του Δήμου) έχει αναφερθεί ως ύποπτο για εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη,  αναφορά που επιβεβαιώθηκε από τη Google στις 4/4/2010.

Τι είδους λογισμικό εγκαθιστά στους υπολογιστές μας ο Δήμος Αμαρουσίου ?

Αυτός ο ιστότοπος μπορεί να βλάψει τον υπολογιστή σας.
 Η ιστοσελίδα (portal) του Δήμου Αμαρουσίου βρίσκεται στη διεύθυνση: http://www.maroussi.gr/  Δήμος Αμαρουσίου.


Ασφαλής περιήγηση
Σελίδα διαγνωστικών για maroussi.gr
Ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση του ιστoτόπου maroussi.gr
Ο ιστότοπος αυτός αναφέρεται ως ύποπτος. Η επίσκεψη σε αυτόν τον ιστότοπο ίσως είναι επιβλαβής για τον υπολογιστή σας.Τμήμα αυτού του ιστοτόπου έχει αναφερθεί για ύποπτη δραστηριότητα 2 φορές τις τελευταίες 90 ημέρες.


Τι συνέβη όταν η Google επισκέφθηκε αυτόν τον ιστότοπο;
Από τις 12 σελίδες που ελέγξαμε τις τελευταίες 90 ημέρες, 6 σελίδες οδήγησαν στη λήψη και την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη. Η τελευταία επίσκεψη της Google σε αυτόν τον ιστότοπο ήταν στις 2010-04-04 και η τελευταία φορά που εντοπίστηκε ύποπτο περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο ήταν στις 2010-04-04.


Κακόβουλο λογισμικό φιλοξενείται σε 4 τομείς, συμπεριλαμβανομένων των τομέων tyson-themovie.com/, antispyware-helpo6.com/, 94.102.52.0/.
2 τομείς εμφανίζονται να λειτουργούν ως ενδιάμεσοι για τη διάδοση κακόβουλων προγραμμάτων στους επισκέπτες αυτού του ιστoτόπου, συμπεριλαμβανομένων των τομέων 94.102.52.0/, ponyo2010movie.com/.