23 Ιανουαρίου 2011

Μαρούσι- Πανιώνιος 68- 59

Το θαύμα συνεχίζεται! Ο άθλος του φετινού Αμαρουσίου δεν έχει τελειωμό, αφού η ομάδα πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο και πετά από νίκη σε νίκη. Για τέταρτη σερί αγωνιστική ο Βαγγέλης Αλεξανδρής «τσέπωσε» το ροζ φύλλο, αφού νίκησε και τον Πανιώνιο με 68-59 στο κατάμεστο από φίλους και των δύο ομάδων, κλειστό του Αγίου Θωμά παρουσία κι ενός πρώην «κιτρινόμαυρου», του Κώστα Καϊμακόγλου.
Έτσι, το Μαρούσι με εννέα νίκες απολαμβάνει τη μοναξιά της τρίτης θέσης πολύ άνετα, αφού η αμέσως κοντινότερη ομάδα απέχει δύο νίκες! Βέβαια, πέραν της καλής αγωνιστικής εικόνας του Αμαρουσίου αυτό που είναι κοινώς αποδεκτό, είναι πως γενικά το επίπεδο της φετινής Α1 είναι χαμηλό, οπότε τα… βασικά να κάνει κανείς, είναι αρκετά. Και οι «κιτρινόμαυροι» τα κάνουν και με το παραπάνω είναι η αλήθεια.

Στα του αγώνα, ο Πανιώνιος στηρίχθηκε μόνο στον Μάριο Μπατή (20π., 5 ριμπ., 8κερδ. φάουλ σε 33 λεπτά) και όσο ο πρώην άσος των γηπεδούχων είχε δυνάμεις, ήταν εξαιρετικός και κρατούσε την ομάδα του μέσα στο ματς. Όταν κουράστηκε, οι «κυανέρυθροι» κατέρρευσαν και φυσιολογικά έχασαν, από μια ομάδα που είχε τουλάχιστον τέσσερις επικίνδυνους επιθετικά παίκτες. Καλύτερος ο Μπάγκαριτς με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ, ακολούθησαν οι Γκαγκαλούδης (13π.) και Κόμματος (11π., 12ριμπ.)
Σχεδόν ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο, με τις λεπτομέρειες να είναι με το μέρος του Πανιωνίου, γι’ αυτό και το εικοσάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 27-30. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στη μεγαλύτερη διάρκεια και μόνο για διάστημα ενός λεπτού οι «κυανέρυθροι» φάνηκε να ξεφεύγουν με 25-30, αλλά και πάλι, αυτό άλλαξε άμεσα. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν χώρο να τρέξουν περισσότερο από τους γηπεδούχους, έπαιξαν καλύτερη άμυνα στη δεύτερη περίοδο και κάνοντας λιγότερα λάθη, μπόρεσαν να έχουν ένα μικρό προβάδισμα.
Η εικόνα άλλαξε άρδην στην τρίτη περίοδο, με το Μαρούσι να «ξυπνά» και να φτάνει την υπέρ του διαφορά ακόμη και στους επτά πόντους στα μισά, αλλά να δέχεται ένα γρήγορο 4-0 και τα πράγματα να επανέρχονται στο… φυσιολογικό του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ ως το τέλος του δεκαλέπτου, το οποίο έκλεισε με ένα τρίποντο του Γιάννη Γκαγκαλούδη για το 51-50.
Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν στο +6, αλλά στη συνέχεια δέχτηκαν ένα σερί 8-0 από τον Πανιώνιο με ηγέτη τον Μπατή και όπλο του τον αιφνιδιασμό και βρέθηκαν πίσω με 56-58, λίγο μετά τα μισά! Παρόλα αυτά, δεν το έβαλε κάτω και είχε ξανά απάντηση! Με δικό του σερί 6-0 έκανε το 62-58, μπαίνοντας στο τελευταίο δίλεπτο.
Ένα καλάθι του Κόμματου στο 39’ έφερε τη διαφορά στο +5 για το Μαρούσι, το οποίο εκμεταλλεύτηκε την φανερή έλλειψη δυνάμεων από πλευράς Πανιωνίου και Μάριου Μπατή, ο οποίος εξαντλήθηκε από την υπερπροσπάθεια. Έτσι, το τελικό 68-59 ήρθε φυσιολογικά, αφού στο τελευταίο δίλεπτο οι «κυανέρυθροι», απλά δεν υπήρχαν!
Τα δεκάλεπτα: 18-16, 27-30, 51-50, 68-59 Μαρούσι: Μπάγκαριτς 12, Ακεψιμαΐδης, Χουέρτας 5 (1), Χαριτόπουλος 9, Γκαγκαλούδης 13 (2), Βαβάτισκος 2, Κλεμέντε 10, Κογιαντίνοβιτς 4, Σιαμανδούρας 2, Κόμματος 11 (2)
Πανιώνιος: Αθανασούλας 6 (2), Άλεξιτς 4, Γιαννόπουλος 7 (1), Τσιάρας 7 (1), Αθηναίου, Μπατής 20 (3), Γιάνκοβιτς, Ιωάννου 2, Σαρικόπουλος, Κόβιλ 8, Παραγιός, Μπάρλος 5