3 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Με φωτιά και τσεκούρι η πρωτοχρονιά στο Δήμο


Γράφει ο  Μaroussiotis.  (Φωτο δική μας) : Πάει ο κύριος Δήμαρχος να κόψει το πρώτο κομμάτι της πίτας την Πρωτοχρονιά στο Δημαρχείο, λέει τα δικά του κάθεται. Καλείται ο κ. Γιαννακάκος (Μαρούσι επιστροφή στο μέλλον) να κόψει το άλλο κομμάτι λέει και κείνος τα δικά του κάθεται. Καλείται και ο κ. Μπουντούρογλου (Λαϊκή συσπείρωση) να κόψει το δικό του κομμάτι, λέει κι αυτός τα δικά του κάθεται κι αυτός. Καλείται και ο κ. Μαγιάκης (Κόντρα στο καιρό) κόβει το κομμάτι του λέει κι αυτός τα δικά του κάθεται. Καλείται και ο κ. Πολυχρονιάδης (Εκτός των τειχών) και εκεί πάνω η κοπελιά που “παρουσίαζε το πρόγραμμα” γυρνάει και του λέει ότι θα πρέπει να είναι σύντομος. Κάτι που δεν το είχε κάνει σε κανέναν από τους προηγούμενους πολυλογάδες και δεν τη βάζει κανένας από τη διοίκηση στη θέση της. Τέτοια δημοκρατικότητα, ισονομία και ισοτιμία.


Τι το ‘θελε; Παίρνει ανάποδες ο κ. Πολυχρονιάδης και ευτυχώς που ήταν ευγενής και μίλησε μόνον για “φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους”. Δεν ξεκινήσατε καλά κύριε Δήμαρχε. Να σας ευχηθώ καλή χρονιά και καλά μυαλά.

Στην διπλανή φωτό  στιγμιότυπο από μια άλλη πίτα αιώνες πριν, πρόπερσι, την εποχή του "χαζά παιδιά ευτυχία γεμάτα". Προσέξτε τη λεπτομέρεια στην φωτο  την πίτα .