10 Ιανουαρίου 2011

Μαρούσι-Ηλυσιακός 80-75

Από τη μάχη μέχρι εσχάτων στον Άγιο Θωμά επιβίωσε το Μαρούσι. Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή, πιο ψύχραιμη και τυχερή στο τελευταίο σκέλος του ματς, κατέβαλε με 80-75 την αντίσταση του Ηλυσιακού και φτάνοντας στις έξι νίκες αντιμετωπίζει από διαφορετική σκοπιά το μέλλον. 

 Ο Νταβίντ Χουέρτας έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά για το Μαρούσι. Ήταν εκείνος που με τα σερί τρίποντά του έδωσε αέρα στην ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή και ταυτόχρονα εκείνος που με τις εύστοχες βολές του σφράγισε τη νίκη. Η προσφορά του αποτυπώθηκε στους 21 πόντους, στα 6 ριμπάουντ και στις 3 ασίστ.

 Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής κερδίζει το προσωπικό στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό του. Μπορεί να πήρε το ρίσκο να δημιουργήσει από το... πουθενά μια ομάδα που έπρεπε να παίξει επίσημο παιχνίδι μέσα σε λίγες ημέρες, ωστόσο με τις κατάλληλες αλλαγές έχει καταφέρει πριν από το φινάλε του πρώτου γύρου να τη φέρει σε πλεονεκτική θέση στη μάχη της σωτηρίας. Με έξι νίκες στο σακούλι σε έντεκα ματς, δύσκολα θα κινδυνεύσει πλέον. Ο Ηλυσιακός είναι μια ομάδα με μαχητικό πνεύμα, ψημένο προπονητή, ένα σούπερ Αμερικανό και τρεις - τέσσερις ποιοτικούς Έλληνες. Φτάνουν όμως όλα αυτά για να σωθεί η σεζόν; Δύσκολα, αν δεν έρθουν νίκες σε ματς όπως αυτό στον Άγιο Θωμά. Άλλωστε τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.