19 Ιανουαρίου 2011

ΑΕΚ-Μαρούσι 78-82

Eφτάψυχο!   Aν και βρέθηκε στο καναβάτσο στο πρώτο ημίχρονο, το Μαρούσι ανέκαμψε και νίκησε 82-78 την προβληματική ΑΕΚ στο κλειστό του Αιγάλεω στο εξ αναβολής παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής. 
Ετσι κρίθηκε Η ΑΕΚ κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο ή για να είμαστε πιο ακριβείς στο δεύτερο δεκάλεπτο όταν και εξασφάλισε διαφορά ακόμη και 17 πόντων (39-22). Η Ενωση έκανε σωστά τα βασικά, κυκλοφορούσε καλά την μπάλα και έβαζε τα σουτ κόντρα σ' ένα Μαρούσι που δεν έδειχνε διατεθειμένο να παίξει άμυνα και πουλήσει ακριβά το τομάρι του.
Τα πάντα άλλαξαν όμως στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης οργάνωσε πιο αποτελεσματικά το παιχνίδι του Αμαρουσίου, ο Μπάγκαριτς τελείωσε φάσεις κοντά στο καλάθι ενώ στην άλλη πλευρά του παρκέ, η ΑΕΚ έμεινε από επιθετικές λύσεις (τα συνεχή τρίποντα έβρισκαν σίδερο). Μ' αυτόν τον τρόπο οι τυπικά φιλοξενούμενοι αρχικά μείωσαν (54-52), στη συνέχεια ισοφάρισαν (60-60) και εν τέλει πέρασαν μπροστά (60-63 με τρίποντο του Κόμματου). Από εκεί και πέρα το Μαρούσι διαχειρίστηκε καλύτερα τις ανάγκες του αγώνα, κράτησε την ψυχραιμία του ακόμα και όταν η ΑΕΚ έβαλε μεγάλα τρίποντα με τον Νικολαϊδη και έβαλε τις κρίσιμες βολές για να φτάσει σε μία ακόμη νίκη.



Το αστέρι Tαλαντούχος; Σίγουρα. Παρεξηγημένος; Επίσης. Ο,τι και αν υποστηρίζει κανείς για τον Γιάννη Γκαγκαλούδη, ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν διαθέτει ηγετικά προσόντα. Ο Ελληνας γκαρντ, όταν η μπάλα έκαιγε και το Μαρούσι χρειαζόταν σκορ και δημιουργία, πήρε από το χεράκι την ομάδα του και την οδήγησε τη νίκη. Είχε 17 πόντους και 7 ασίστ.
Απογοήτευση H έλλειψη σχεδίου στην επίθεση της ΑΕΚ κατά το δεύτερο ημίχρονο ήταν προφανής. Προφανές είναι όμως και το γεγονός ότι οι παίκτες της Ενωσης αγωνίζονται χωρίς να ξέρουν τι θα ξημερώσει αύριο για το σύλλογό τους.
Ερώτηση; Αν το Μαρούσι είχε κάνει κανονική προετοιμασία τι θα έκανε στο πρωτάθλημα; Δεν μπορούμε να απαντήσουμε αλλά το γεγονός είναι ένα. Αν η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή δεν μείνει από βενζίνη στο τέλος της διαδρομής θα μπορέσει να κάνει πολλές ζημιές ακόμα. Η ΑΕΚ παλεύει με τα προβλήματά της και τα αδιέξοδά της. Το πρόβλημά της δεν είναι κυρίως αγωνιστικό.
Τα δεκάλεπτα: 19-16, 43-27, 60-57, 78-82