11 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: άρχισε το Καλλικράτειο ξήλωμα

Το γνωστό φάντασμα των απολύσεων πλανιέται πάλι πάνω και από το Δήμο Αμαρουσίου. Όμως καθώς αυτό το φάντασμα έχει στοιχειώσει  πια τη ζωή όλων των ανθρώπων, όλοι είναι πια πιο "εξοικειωμένοι". 
Εκτός δημαρχιακού μεγάρου ( σε περιφερειακή εγκατάσταση) ενημερώθηκαν χθες οι πρώτοι 50 (?) των οποίων  η σύμβαση ή το κονδύλι της μισθοδοσίας τους τελείωσε. Πόσοι  και ποιοι θα ακολουθήσουν είναι ένα θέμα "πολιτικά εμπορεύσιμο", γιατί οι επαγγελματίες του είδους ξέρουν να πουλάνε και την πρόσληψη και την απόλυση.
  Ακόμα και τώρα που οι προαναγγελθείσες Καλλικράτειες   απολύσεις  ήταν  απόλυτα αναμενόμενες   πριν ακόμα από τις δημοτικές εκλογές. Τώρα βέβαια το μπαλάκι της ευθύνης ρίχνεται στην κυβέρνηση,στην τρόικα,στην κρίση κλπ, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι Τρόικα-Καλλικράτης-Κυβέρνηση και Δήμος δεν πάνε πακέτο.
  Ακόμα και τώρα τάζουν ελπίδες για προσλήψεις τον Μάρτιο, συνεχίζοντας το ξεφτιλισμένο εμπόριο με τις ζωές των ανθρώπων.
 Ακόμα και τώρα δεν μπορούν να απαντήσουν στο ερώτημα πόσους χρειάζεται ο Δήμος για να λειτουργήσει ? Πόσους μόνιμους,  και πόσους εποχιακούς?
  Ξέρουμε ήδη πως το 2011 οι άνεργοι θα φτάσουν το 1 εκατομμύριο, Και όσο τρέχουμε να σωθούμε μόνοι μας, θα μας τσακίζουν έναν-έναν ή λίγους-λίγους. Το άθλιο εμπόριο θα συνεχιστεί όσο το επιτρέπουμε, όσο δεν καταλάβουμε πρώτοι εμείς ότι αυτοί που μας ψιθυρίζουν στο αυτί ότι “εμάς θα μας σώσουν” από την καταστροφή, σύντομα θα τρέχουν να σωθούν οι ίδιοι.

* μια φορά κι’ έναν καιρό, τα παλιά τα χρόνια που στα καράβια σπάνιζαν τα φρέσκα τρόφιμα, ένας  καπετάνιος από την ΧΙΟ  καλούσε  ΟΛΟΥΣ τους ναύτες έναν –έναν και τους έδινε κρυφά από ένα αυγό.  ‘’ Πάρτο και φάτο , γιατί δεν έχει για τους άλλους “ ! Tην άλλη μέρα έβγαινε στη γέφυρα του πλοίου, ενώ το πλήρωμα έκανε τις πρωινές δουλιές και φώναζε: ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕΣ ΤΟ ΑΥΓΟ, ΔΟΥΛΕΥΕ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ. Και όλοι δούλευαν πιο γρήγορα.