13 Ιανουαρίου 2011

Μήνυμα προς τους δανειστές οι απολύσεις: «Δώστε μας τη δόση μας»

http://www.stifora.gr/article.php?id=36528
Με τις συγκεκριμένες ενέργειες να κλιμακώνονται μέχρι και τον Μάρτη του 2011 η κυβέρνηση επιδιώκει κάτι ακόμα. Να στείλει σαφές μήνυμα προς τους δανειστές της πως «βουτώντας τα χέρια της στο αίμα, αξίζει να λάβει την πολυπόθητη επόμενη δόση». Δεν είναι τυχαίες οι ξεκάθαρες πλέον δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη τόσο στο περιοδικό «Επίκαιρα», όσο και στη ραδιοφωνική εκπομπή της Έλλης Στάη. Εκεί, ο υπουργός προανήγγειλε ξεκάθαρα απολύσεις και στο δημόσιο τομέα υπό το πρόσχημα του «ποιοτικού δημοσίου». 
         Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε πως τη συγκεκριμένη δήλωση – στήριξη στα νέα σχέδια λίγο πολύ την «απαίτησε» ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μετά από μια σειρά αιματοκυλίσματος δεν θέλησε να πάρει επάνω του ένα ακόμα δυσάρεστο μέτρο. Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός πως ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Ραγκούσης προς το παρόν δεν έχει κάνει δηλώσεις, αφήνοντας το παιχνίδι στον κ. Παμπούκη και τον κ. Πάγκαλο. 

Πηγές αναφέρονται σε αρχικές διαφωνίες του ως προς τα σχέδια απολύσεων, ιδιαίτερα τόσο μεγάλου αριθμού εργαζόμενων σε ΔΕΚΟ αλλά κυρίως στους ΟΤΑ. Κι αυτό διότι δεν επιθυμεί να συνδυάσει τη μεγάλη αυτοδιοικητική του τομή, τον Καλλικράτη, με ένα πρώτο κύμα αποχωρήσεων υπαλλήλων. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επισημάνουμε πως ήδη χιλιάδες είναι οι συμβάσεις που έχουν λήξει και δεν ανανεώνονται σε Δήμους και Περιφέρειες.