23 Ιανουαρίου 2011

Ο ΓΑΣ Ωρωπίων έκοψε τη βασιλόπιτα

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν για τις επιδόσεις τους 12 παλαιότεροι αθλητές- τριες του Συλλόγου και με τιμητικό έπαινο οι νεότεροι

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου, καλή διάθεση και πολύ κέφι, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Γενάρη 2011 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ωρωπού η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Ωρωπίων (ΓΑΣ Ωρωπίων). Παράλληλα με την κοπή της πίτας, στην εκδήλωση βραβεύτηκαν 12 παλαιότεροι αθλητές και αθλήτριες Στίβου που κατέγραψαν σημαντικές επιδόσεις στα πρωταθλήματα του ΣΕΓΑΣ ενώ στους νεότερους αθλητές απονεμήθηκε έπαινος για τη συμμετοχή τους στα αγωνίσματα Στίβου τη χρονιά που πέρασε.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος του Συλλόγου Λάμπρος Τόκας, ευχήθηκε σε όλους τους παραβρισκόμενους να είναι το νέο έτος 2011 ειρηνικό, δημιουργικό, με υγεία και γενικά καλύτερο από το 2010 σε όλους τους τομείς της προσωπικής και κοινωνικής ζωής (στην οικογένεια, στο σχολείο, στην εργασία, στον αθλητισμό και κάθε άλλο τομέα). Στο σύντομο απολογισμό δράσης για τα δύο χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου, ο πρόεδρος του ΓΑΣ Ωρωπίων, σημείωσε πως είναι «αρκετά θετικός», τόσο στον αθλητικό όσο και στον οικονομικό τομέα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος, στον αθλητικό τομέα, χάρη στους βαθμούς που κέρδισαν οι αθλητές- τριές μας με τη συμμετοχή τους στους Διασυλλογικούς Αγώνες, ο ΓΑΣ Ωρωπίων κατέλαβε πέρσι την 261 θέση στο σύνολο των 321 αξιολογούμενων Σωματείων- μελών του ΣΕΓΑΣ. Στον οικονομικό τομέα, χάρη στην στήριξη (κυρίως την επιχορήγηση) της απελθούσας δημοτικής αρχής, ξοφλήσαμε τα χρέη (καταστατικό και λοιπά έξοδα ίδρυσης του ΓΑΣ Ωρωπίων) και έχουμε ένα μικρό απόθεμα για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών.
Οι παραπάνω θετικές εξελίξεις, οφείλονται στην κοινή προσπάθεια όλων. Των αθλητών και αθλητριών με τους γονείς και τον προπονητή τους Βάϊου Αργύρη, των μελών του Συλλόγου και του ΔΣ καθώς και της στήριξης που είχαμε από το Δήμο Ωρωπού. Η διοίκηση του Συλλόγου, θέτει ως στόχο για το 2011 τη βελτίωση της θέσης του ΓΑΣ Ωρωπίων στο σύνολο των αξιολογούμενων Συλλόγων του ΣΕΓΑΣ. Και είναι αισιόδοξη ότι θα πετύχει το στόχο της καθώς ευελπιστεί ότι φέτος θα μετάσχουν στους επίσημους αγώνες στίβου του ΣΕΓΑΣ περισσότεροι αθλητές/ τριες με καλύτερες επιδόσεις από πέρσι.
Καταλήγοντας, ο Λ. Τόκας εξέφρασε την ελπίδα, ότι η νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή θα στηρίξει (ηθικά και υλικά) τον ΓΑΣ Ωρωπίων, που είναι και ο μοναδικός σύλλογος στην ευρύτερη περιοχή του διευρυμένου Δήμου ο οποίος ασχολείται με τα αθλήματα Στίβου. 

Οι βραβευθέντες αθλητές και αθλήτριες

Ακολούθησε η βράβευση (ειδική πλακέτα με το όνομά τους και τη διάκριση που πέτυχαν) στους παλαιότερους αθλητές- τριες Μαναβέλη Πελαγία, Δουρή Αντώνη,  Τόκα Ελπίδα, Λάμπρου Μαρία, Κατσιλιώτη Δέσποινα, Κατσιλιώτη Νικόλαο, Λάμπρο Ευάγγελο, Μάγκο Γεώργιο, Κούρτη Νικόλαο, Κουμπαγιώτη Μιχάλη, Αποστολάκη Αγγελική και Κούρτη Κωνσταντίνο και η απονομή επαίνων στους νεότερους αθλητές για τη συμμετοχή τους στους αγώνες την αθλητική χρονιά που πέρασε με τη σημαία του ΓΑΣ Ωρωπίων.

Με την ευκαιρία απονομής της ειδικής πλακέτας στην Πελαγία Μαναβέλη, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος διαβεβαίωσε δημόσια - στη σύντομη χαιρετιστήρια ομιλία του- πως ο ίδιος και η διοίκηση του Δήμου θα στηρίξουν τις προσπάθειες του ΓΑΣ Ωρωπίων για την ανάπτυξη των αθλημάτων στίβου στο Δήμο και την προσέλκυση των μαθητών- αθλητών στον Κλασικό Αθλητισμό.
Ο τυχερός, που βρήκε το φλουρί, ήταν ο Νάσος Λεγάντης κέρδισε και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, δωρεά του καταστήματος αθλητικών ειδών Μεγαγιάννη, τον οποίο η διοίκηση του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά.
Στην εκδήλωση, εκτός από τους μεγάλους πρωταγωνιστές (αθλητές- τριες με τον προπονητή τους) και την πλειοψηφία των μελών του Συλλόγου και της Διοίκησης, τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος και αντιδήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος και Κώστας Λάμπρου, η Διευθύντρια του Λυκείου Ωρωπού Βασιλική  Βλάχου καθώς και πολλοί γονείς των τιμώμενων αθλητών και αθλητριών.
Ευχαριστίες από την Πελαγία Μαναβέλη
Η πρώην αθλήτρια Πελαγία Μαναβέλη (απουσίαζε από την εκδήλωση για επαγγελματικούς λόγους και την πλακέτα βράβευσής της παρέλαβε ο πατέρας της), κατέθεσε την παρακάτω επιστολή, την οποία ανέγνωσε ο πρόεδρος:
«Εύχομαι η νέα χρονιά να φέρει σε όλους σας υγεία, χαρά και οικογενειακή ευτυχία. Λυπάμαι που δεν βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, αλλά ήταν αδύνατον λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Ευχαριστώ πάρα πολύ το Δ.Σ του Γ.Σ. Ωρωπίων που με τιμά σήμερα, βραβεύοντάς μας.
Στο Σύλλογο αυτό, έκανα τα πρώτα μου βήματα στον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό. Συμμετέχοντας σε αγώνες, βίωσα και έμαθα να διαχειρίζομαι με σωστό τρόπο την νίκη και κυρίως την ήττα. Επίσης πήρα εφόδια για να ακολουθήσω ένα υγιή τρόπο ζωής, εισάγοντας την άσκηση στην καθημερινότητά μου. Ο Γ.Σ. Ωρωπίων και ο πρώτος προπονητής μου Αργύρης Βάϊος, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να επιλέξω το επάγγελμα της Γυμνάστριας με στόχο να μπορέσω να μεταδώσω και εγώ όσα διδάχτηκα από εκείνον.
Εύχομαι στον Σύλλογο να συνεχίσει το πολύτιμο έργο που κάνει στην περιοχή και προτρέπω όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, να ασχοληθούν με τον αθλητισμό γιατί η άσκηση είναι ένα κομμάτι που πρέπει να υπάρχει πάντα στη ζωή μας.
Σας ευχαριστώ πολύ
Πελαγία Μαναβέλη»