11 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Δήλωση για τους συμβασιούχους

      Δ. Α. Πολυχρονιάδης

  Η επιχειρούμενη εκπαραθύρωση των συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, με το πρόσχημα της λήξης των συμβάσεών τους, αποτελεί άλλη μια  πτυχή της εφαρμογής των αντεργατικών – αντιλαϊκών ρυθμίσεων του Μνημονίου και του Καλλικράτη, αλλά και της αναλγησίας που διακρίνει την πολιτική της διοίκησης Πατούλη στο Δήμο Αμαρουσίου.
  Αφού πρώτα χρησιμοποιήθηκαν ως όμηροι οι εργαζόμενοι, για να καταθέσουν με εκβιαστικό τρόπο την ψήφο τους στο κομματικό ταμείο της παράταξης του Δημάρχου, τώρα οδηγούνται στην ανεργία αφήνοντας κενές τις θέσεις εργασίας τους, με ότι αυτό σημαίνει για τις παρεχόμενες προς τους δημότες του Αμαρουσίου υπηρεσίες του Δήμου.
  Η αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «Εκτός Των Τειχών», έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί για το θέμα των συμβασιούχων του Δήμου ζητώντας να μην απολυθεί κανείς από το Δήμο και να μονιμοποιηθούν όλοι με πλήρη εργασιακά δικαιώματα (σύμφωνα με τη συλλογική σύμβαση εργασίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ).
  Μάλιστα στο δημοτικό συμβούλιο ζητήσαμε από τη Δημοτική Αρχή να μας ενημερώσει σχετικά για το θέμα των συμβασιούχων και τις ενέργειες που έχει κάνει η διοίκηση Πατούλη για την ανανέωση των συμβάσεών τους και τη μονιμοποίηση τους.
  Ο κ. Δήμαρχος δε μας απάντησε με το πρόσχημα ότι η συνεδρίαση του Δ. Σ. δεν προέβλεπε τη συζήτηση ανάλογων θεμάτων.
  Την υπόθεση φαίνεται ότι την πήραν στα χέρια τους οι ίδιοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην εργασία. Να γνωρίζουν όμως ότι δεν είναι μόνοι τους.
  Η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση «Εκτός Των Τειχών» είναι στο πλευρό των συμβασιούχων του Δήμου Αμαρουσίου στηρίζοντας με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα τους.
  Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να μην υπάρξουν κι άλλοι άνεργοι στο Μαρούσι και τη χώρα μας.
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ   
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ 
  • ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΚΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ,
                Μαρούσι  10 – 1 – 2011