23 Μαΐου 2007

ΟΠΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Οι ολυμπιακοί αγώνες της κ. Αγγελοπούλου, τα κέρδη των πολυεθνικών και
ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών και όλων όσων σχετίζονταν με την ολυμπιάδα με τον πιο απαράδεκτο και παράνομο τρόπο καταπάτησαν στο όνομα του “εθνικού στόχου» όλους τους ελεύθερους χώρους πράσινου.
Ένας από αυτούς και το κτήμα Βείκου – τμήμα του χαρακτηρισμένο ως δασική έκταση παραχωρείται για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου 5.000 θέσεων με τον ειδικό νόμο του ΠΑΣΟΚ (Ν.2947/2000).


Ένα ακόμα ολυμπιακό ακίνητο που θα το αποπληρώσουν τα δισέγγονά μας, ένα ακόμα «έργο» για τον “εθνικό στόχο” όπου εκεί δούλεψαν με εξοντωτικές συνθήκες πολλοί εργάτες με άθλια ωράρια , ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας, με τραυματισμένους βαριά ακόμα και με θανάτους όπως σε όλα σχεδόν τα ολυμπιακά έργα. Τώρα ήρθε και η δική του σειρά να περάσει στα χέρια ιδιωτών και όχι εκεί όπου δικαιωματικά ανήκει, στους πολίτες!!!
Το ξεπούλημά του έγινε με τις ευλογίες των ολυμπιακών Ακινήτων Α.Ε. για 40 χρόνια στον Χαραγκιώνη και την πολυεθνική Sonae Sierra με σκοπό τη μετατροπή του σε ένα ακόμα Mall συνολικής έκτασης 45000 τ.μ.
(άλλα ξεπουλήματα που έγιναν υπό την αιγίδα των Ολυμπιακών Ακινήτων Α.Ε. είναι το μητροπολιτικό πάρκο στο Γουδί, Κανόε Καγιάκ, εγκαταστάσεις Ταε Κβο Ντο στο Φάληρο, “λυόμενο γήπεδο” Μπαντμιντον, εγκαταστάσεις του Μπιτς Βόλεϊ, κ.α. περίπου 65.000 στρέμματα )

Οι διαδικασίες για την έκδοση της οικοδομικής άδειας έχουν ξεκινήσει σύμφωνα με πληροφορίες., αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις των κατοίκων Γαλατσίου, Ν. Ιωνίας, την καταστροφή που θα επιφέρει στο περιβάλλον, την υποβάθμιση της ζωής, μαζί με το χάσιμο ενός ακόμα χώρου άθλησης των παιδιών μας. Όμως τίποτα δεν είναι πιο πάνω από τα κέρδη των μεγολοομίλων που λυμαίνονται ακόμα και την ίδια μας τη ζωή!!

Δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί η καταστροφή αυτή!
Οι ίδιοι πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας παλεύοντας και διεκδικώντας για κάθε τι που μας ανήκει!
Στις 17/5/2007 έγινε έξω από το ΠΑΛΑΙ (φωτο) συγκέντρωση των κατοίκων και των φορέων των 2 δήμων με την υπόσχεση και από τους “δημοτικούς άρχοντες” ότι θα υποστηρίξουν κάθε προσπάθεια για το σταμάτημα της καταστροφής του άλσους Βεϊκου.


Χρυσάνθη Κωστοπούλου