16 Αυγούστου 2010

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Μεγάλη νίκη των εργαζομένων

Με ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ δηλώνει ικανοποιημένη για τη μεταφορά 204 εργαζομένων της ΔΕΑΔΑ σε Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, Νομικά Πρόσωπα και στον Δήμο, ενώ αναφέρεται και στους κινδύνους που θεωρεί ότι ενέχει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ για το απασχολούμενο προσωπικό στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Με δυο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου 204 εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου Αμαρουσίου (ΔΕΑΔΑ) και 13 «πλεονάζοντες» από προηγούμενη περυσινή απόφαση, μεταφέρθηκαν σε αντίστοιχες Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και στον Δήμο.


Οι απόφασεις αυτές αποτελούν μια μεγάλη καθαρή νίκη των εργαζομένων που, μέσα από τα σωματεία τους («εργαζομένων στον Δήμο» και «οδηγών Δημοτικής Συγκοινωνίας»), διεκδίκησαν, επί δύο περίπου συνεχόμενα χρόνια, το δικαίωμά τους στην εργασία.

Επιβεβαιώνεται ότι το «σύστημα» δεν είναι ανίκητο και πως και οι πιο αλαζονικές συμπεριφορές κάμπτονται.

Η διοίκηση του Δήμου, για λόγους προεκλογικούς, δε θέλησε να υποστεί τις συνέπειες του πολιτικού κόστους, που σε καιρούς αύξησης της ανεργίας θα δημιουργούσε 217 «πλεονάζοντες».

Είναι φανερό ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας, αφού μετά την εφαρμογή του "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ", από την 1.1.2011 και τη συγχώνευση των Κοινωφελών Επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων, το μέλλον θα είναι αβέβαιο, για όλους τους εργαζόμενους.

Στις σημερινές συνθήκες κρίσης και επιτήρησης από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ε.Ε., με μια αφερέγγυα και ανάλγητη κυβέρνηση, όλα μπορεί να αλλάξουν σε βάρος των εργαζομένων, από τη μια στιγμή στην άλλη, με το πρόσχημα της «σωτηρίας της πατρίδας»

Όσοι σήμερα είναι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ελπίζουμε να μην αλλάξουν θέση μελλοντικά, στα πλαίσια περικοπών που σίγουρα θα επιβληθούν για τη «σωτηρία» του Δήμου.

Η νίκη των εργαζόμενων, έστω και μη πλήρης, αφού δε μεταφέρθηκαν όλοι στον Δήμο, που ήταν και το αίτημά τους, δίνει ελπίδα και προοπτική για το πώς η συνέπεια, η επιμονή, η ανιδιοτελής πάλη και η ενότητα στη δράση, χωρίς αποκλεισμούς και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, είναι στο τέλος νικηφόρα προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας.

Η Δημοτική Κίνηση ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, όπως μέχρι σήμερα, έτσι και στο μέλλον, θα συνεχίσει να στέκεται πλάι στους εργαζόμενους χωρίς καμία διάκριση.

Οι εργαζόμενοι στον Δήμο αποτελούν τη μεγαλύτερη περιουσία του, αφού, με τη γνώση τους, την εμπειρία τους και την εργασία τους, αποτελούν το ισχυρότερο μέσο άσκησης της πολιτικής κάθε διοίκησης προς όφελος των δημοτών.

Την αποστολή τους αυτή δεν πρέπει να λησμονούν ποτέ, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που έρχονται σύντομα.

ΜΑΡΟΥΣΙ 9.8.2010».