9 Μαρτίου 2009

κι' όμως ... τρώγεται


Είναι επιλογή μας να αγνοούμε τα παραπολιτικά που είναι σε αφθονία εντός-εκτός-πέριξ, του δημαρχιακού περιβάλλοντος.
 Σε τέτοια αφθονία που μας κάνει να πιστεύουμε ότι η χρήση και προβολή αυτών  ακριβώς των παραπολιτικών, είναι επικοινωνιακή επιλογή του δημάρχου επειδή  πουλάνε, φτιάχνοντας και πλασάροντας ένα “αβραμοπουλικό” εκλογικό προϊόν.
Ταυτόχρονα θεωρούμε ότι το γέλιο ομορφαίνει τη ζωή, και όταν το βρίσκουμε ή μας βρίσκει δεν το αγνοούμε, προσπαθώντας να μην παραβιάζουμε την επιλογή μας περί χρήσης  και προβολής των παραπολιτικών.
Έτσι όταν διαβάσαμε σε γειτονικό blog  ότι στην κοπή της πίτας της δημοτικής παράταξης του κ. Πατούλη, η πίτα είχε  την φωτογραφία του δημάρχου, ομολογούμε ότι θεωρήσαμε  ότι πρόκειται για ένα από τα συνηθισμένα παραπολιτικά κουτσομπολιά .  Μέχρι που αλιεύσαμε από την ΑΜΑΡΥΣΙΑ τη φωτογραφία από την εκδήλωση (26/2) και είδαμε το πορτραίτο του δημάρχου  πάνω στην πίτα (από υλικά ζαχαροπλαστικής όπως κουραμπιεδοζάχαρη κα)  και τον παπά με το μαχαίρι να ετοιμάζεται “ να του κόψει την γραβάτα”!
 Κλονιστήκαμε σοβαρά. Να τηρήσουμε την αρχή μας περί μη προβολής των παραπολιτικών, ή να μοιραστούμε  το γέλιο που ομορφαίνει τη ζωή με τους αναγνώστες μας ;  Επιλέξαμε το δεύτερο, και ζητάμε να μας κρίνετε με επιείκεια.
 Δεν αντέχουμε όμως στον πειρασμό να το αφήσουμε ασχολίαστο:
  •  Ναι λοιπόν, ο Πατούλης τρώγεται ! Δεν μπορεί τόσοι νεοδημοκράτες να κάνουν λάθος.  Γιατί   είναι όλοι γεύση- γνώστες. Γιατί  όπως όλοι οι κυβερνητικοί  έχουν αναπτύξει  μια διαχρονική ερωτική σχέση με την κουτάλα.
  •  Προσέξαμε ότι παρ’ ότι στη δεξίωση που ακολούθησε προσφέρθηκαν εκλεκτοί μεζέδες και  ποτά, τα κομμάτια της πίτας-πατούλη  καταναλώθηκαν με μεγάλη βουλιμία, ιδιαίτερα  από τους συνεργάτες του .
  •  Σκηνές από το μέλλον Μάθαμε πάντως ότι κάποιος έκλεψε ένα κομμάτι και το πήγε στον πρώην αντιδήμαρχο κ. Τάσο Γιαννακόπουλο, ο οποίος φέρεται να το φύλαξε για να το φάει στην ώρα του (έστω και μπαγιάτικο ) .
 παραπολιτικός
 * Eλπίζω η παραβίαση της αρχής του blog να ήταν εποικοδομητική , ώστε να μου επιτραπεί να επανέλθω. http://troktiko.blogspot.com/2009/03/blog-post_6994.html