11 Μαΐου 2009

Συνδικαλιστική δίωξη στο Δήμο Πεύκης


ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


Τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Πεύκης καταδικάζουμε κατά τον πιο κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο την απαράδεκτη και πρωτοφανή ενέργεια Συμβούλου της Δημοτικής Αρχής να σύρει στα δικαστήρια το εντεταλμένο και θεσμικά κατοχυρωμένο όργανο των εργαζομένων, την Πρόεδρο του Σωματείου μας, διότι είχε το θάρρος αμυνόμενη και υπερασπιζόμενη τους εργαζόμενους, ως νόμιμα εκλεγμένο και εντεταλμένο προς τούτο συνδικαλιστικό όργανο, να δημοσιοποιήσει τις απόψεις της με σκοπό ξεκάθαρο και αταλάντευτο, όπως και πάντα, την προστασία εμάς των ίδιων των εργαζομένων.


Το γεγονός αυτό αποδεικνύει περίτρανα πόσο αδίστακτη είναι η Δημοτική Αρχή, η δε, ενέργεια αυτή συνιστά εξόφθαλμα και πρόδηλα συνδικαλιστική δίωξη, εγχείρημα ποινικοποίησης συνδικαλιστικών διαφορών και προσπάθεια εκφοβισμού σε όλους μας και στον καθένα ξεχωριστά. Επίσης καταδικάζει όλους εκείνους οι οποίοι με τις μαρτυρίες τους επιδίωξαν τη συνδικαλιστική της δίωξη.


Δηλώνουμε, ειδικά μέσα στο γενικό κλίμα που επικρατεί της απαξίωσης και υποβιβασμού των εργασιακών σχέσεων, ότι είμαστε συσπειρωμένοι στο πλευρό της Προέδρου του Σωματείου μας, του Δ.Σ., αλλά και του κάθε εργαζόμενου, τους οποίους και θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο. Η προσφορά της Προέδρου στους εργαζόμενους είναι αποδεικνυόμενη καθημερινώς, το ήθος και η ποιότητά της αναμφισβήτητα.
Ακόμη δηλώνουμε ότι είμαστε περήφανοι που παραμένει «αδιαπραγμάτευτος νταής στις εργασιακές επάλξεις» και που πάντα υπερασπίζεται το δίκαιο και το νόμιμο, χωρίς να επηρεάζεται από το ότι κάποιοι θέλουν να διαβάζουν τα κείμενα προσωποιώντας τα στον εαυτό τους και να αναδέχονται γενικές και αόριστες αναφορές και αξιολογικές κρίσεις, ως δήθεν συκοφαντίες για το πρόσωπό τους, με μόνη επιδίωξη να προκαλέσουν στην εκπρόσωπό μας την οποιαδήποτε ανάσχεση στο λόγο και τα έργα της για υπεράσπιση και προστασία των νομίμων συνδικαλιστικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Ο δρόμος του συνδικαλιστικού αγώνα, δυστυχώς, φαίνεται ότι στοχοποιεί τον κάθε φορά μπροστάρη του, γιατί η φωνή του και η αγωνία του ακούγονται ενοχλητικά στην αντίπερα όχθη του κάθε φορά εργοδότη.


Είναι άλλωστε (και πάλι δυστυχώς) πρόσφατη η θύμηση από την Κούνεβα, ως δείγμα της στοχοποίησης του συνδικαλιστικού αγώνα, που όμως στην περίπτωσή μας θα μας βρει όλους απέναντι παρατεταγμένους και δυνατούς στον αγώνα για την προάσπιση των δικαίων μας.
Άλλωστε, στη Δημοκρατία, το δικαίωμα του λόγου, όταν είναι ξεκάθαρος και ενυπόγραφος και δεν φοράει σκουφιά ή κουκούλες, είναι αναμφισβήτητα και αδιαπραγμάτευτα κατοχυρωμένος από τον ίδιο το Συνταγματικό μας χάρτη, πόσο μάλλον η συνδικαλιστική ελευθερία.


Η Γραμματέας Η Πρόεδρος
Βίκη Βασιώτη Σοφία Χουλιάρα