16 Ιουνίου 2009

Εξυπηρέτηση Πατούλη σε Μall & Εμπορικά Κέντρα









ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει το Δήμαρχο Αμαρουσίου Πατούλη Γιώργο στέλεχος της Ν.Δ. ο οποίος σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 9 Ιουνίου 2009 εισηγήθηκε τον χαρακτηρισμό του Δήμου Αμαρουσίου ως τουριστικής περιοχής, με στόχο την κατάργηση της Κυριακής αργίας, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την ενίσχυση των πολυεθνικών και των μονοπωλίων στο εμπόριο, την εξόντωση μικρών επιχειρήσεων που θα φέρει την έκρηξη της ανεργίας και της ακρίβειας.

ολόκληρο το Δελτίο Τύπου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τρίτης το πρώτο θέμα (χαρακτηρισμός του Μαρουσιού ως τουριστική περιοχή) θεωρήθηκε από τους περισσότερους τελείως προσχηματικό, για να περάσει η ώρα μήπως και φύγουν οι εργαζόμενοι. (Πρόκειται για το γνωστό επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο με τις καρατομήσεις εργαζομένων).
Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια το πρώτο αυτό θέμα, δεν τέθηκε από τον δαιμόνιο δήμαρχο/γιατρό/συνδικαλιστή/εργοδότη ,για να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας στους δοκιμαζόμενους σε λίγες ώρες δημοτικούς του συμβούλους της πλειοψηφίας.
Αντίθετα αξιοποίησε την την ένταση που υπήρχε και την αγωνία των εργαζομένων (ρισκάροντας να έχει στο Δ.Σ εκτός από Σωματεία Δήμου & ΠΟΕ-ΟΤΑ, και Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων & ΠΑΜΕ) για να περάσει στη ζούλα ένα σοβαρότατο ζήτημα:

Ο χαρακτηρισμός του Δήμου Αμαρουσίου ως τουριστική περιοχή θα επιτρέψει στις εμπορικές επιχειρήσεις να ανοίγουν και την ΚΥΡΙΑΚΗ.
Και ποιος ενδιαφέρεται να ανοίγει και την Κυριακή;
Μα φυσικά το MALL και λοιπά εμπορικά κέντρα που μαζεύουν ήδη χιλιάδες ανθρώπους(πελάτες) στις καφετέριες, και στους κινηματογράφους, και κοιτούν απλώς τις βιτρίνες τις Κυριακές.
Φανταζόμαστε ότι το επιχείρημα που θα ακούγαμε αν γινόταν αυτή η συζήτηση, είναι ότι ο Δήμος ενδιαφέρεται για την αύξηση του τζίρου των εμπορικών κέντρων,γιατί έτσι αυξάνονται και τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν κάποιες από τις εκεί επιχειρήσεις.

Θυμόσαστε το Δεκέμβρη τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ.Παπαχρυσάνθου, αγκαζέ με το δήμαρχο να παρελαύνουν στα δελτία ειδήσεων και να ζητάνε και αυτοί να ανοίξουν την Κυριακή, (λόγω της πτώσης του τζίρου από τα γεγονότα του Δεκέμβρη) ;
Τώρα απελπίστηκαν που κανένας δεν σπάει βιτρίνες στο Μαρούσι και το παίζουν τουρίστες!
Η τοπική αγορά , ας αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιουργείται, και προς το παρόν να χαίρεται τους εκπροσώπους της.

Οι εργαζόμενοι έχουν διατυπώσει τις θέσεις τους για την αργία της Κυριακής, και όπως πάντα θα αντιδράσουν και θα κινητοποιηθούν.
Το blog καλωσορίζει στο Δήμο μας την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το ΠΑΜΕ και όποιον άλλον προσέλθει.
Οι Μαρουσιώτες θα προσφέρουν ευγενικά την φιλοξενία τους, όπως έκαναν με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και κάθε συνδικαλιστική οργάνωση που έφερε στα μέρη μας η Δημοτική αρχή !