11 Ιουνίου 2009

Δικαστικές εξελίξεις στο γνωστό αυθαίρετο THE MALL

....η πεισματική άρνηση του νέου Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Πατούλη να μην συνεργάζεται ως οφείλει με τη Δικαιοσύνη, αρνούμενος να μας χορηγήσει τα απαραίτητα έγγραφα και συμφωνητικά που είχαν υπογράφει επί Δημαρχίας κ. Τζανίκου...

Συνδυασμός «ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2 Ιουνίου 2009

Οι εξελίξεις γύρω από το Αυθαίρετο MALL συνεχίζονται και η Δικαιοσύνη παρεμβαίνει για μια ακόμα φορά σε αυτή την πρωτόγνωρη παρανομία:

Απιστία σε βαθμό κακουργήματος χαρακτηρίσθηκε από τον Ανακριτή η πράξη των μελών του Δ.Σ. του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Προκάλεσαν ζημία 295.000.000 (295 εκ.) ευρώ εις βάρος του Οργανισμού. Με τα χρήματα αυτά θα είχαν σπίτια όλες οι άστεγες οικογένειες της χώρας.

Λίγους μήνες μετά την τελεσίδικη 12μηνη ποινή φυλάκισης του π. Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Π.Τζανίκου από το Εφετείο Αθηνών και νέα δικαστική παρέμβαση που αφορά το κριθέν αντισυνταγματικό Εμπορικό Κέντρο MALL ATHENS.

Ο 6ος Τακτικός Ανακριτής ολοκλήρωσε τέλος Απριλίου 2009 την ανακριτική διαδικασία η οποία διάρκεσε τέσσερα χρόνια μετά από μήνυση του κ. Δορύλαου Κλαπάκη, που κατέθεσε η συμπολίτισσά μας δικηγόρος Κατερίνα Ψάλτη, κατά της Διοίκησης του ΟΕΚ για τη μεταβίβαση του οικοπέδου του Οργανισμού, όπου σήμερα έχει ανεγερθεί το MALL.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας διώκονται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Κατηγορούνται ότι με τη μεταβίβαση αυτή ζημίωσαν τον Δημόσιο Οργανισμό κατά 294.000.000 (295 εκ.) ευρώ, αφού έλαβαν από την πραγματική αξία μόνο 38.000.000 (38 εκ.) ευρώ.

Αν αναγάγουμε το ποσό αυτό στα ορθά μεγέθη της αγοράς και στο ποσοστό αντιπαροχής που θα έπρεπε να λάβει ο ΟΕΚ, ο ζημιωθείς Οργανισμός θα έπρεπε να λάβει το 70-80% του Εμπορικού Κέντρου MALL, ένα κτίριο πραγματικής άξιας (ως έχει σήμερα διαμορφωθεί) πλέον του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Μπροστά στα τεραστία κέρδη της Εταιρείας LAMDA, συμφερόντων της οικογένειας Λάτση, οι «παράγοντες και οι ενδιάμεσοι» που συνέπραξαν στην παρανομία του MALL δεν ενδιαφέρθηκαν:
1) Για τη λεηλασία ενός κοινωνικού Δημόσιου Οργανισμού που στεγάζει άστεγες οικογένειες.

2) Για τις καταστροφές που το MALL προκάλεσε στις γύρω γειτονιές, εκεί όπου για να βρουν τον ύπνο τους οι κάτοικοι, αυτοδικώντας πλέον, στήνουν οδοφράγματα ή κλείνουν τις γέφυρες προσπέλασης στο αυθαίρετο αυτό κτίσμα.

3) Για την άνευ προηγουμένου καταστροφή των χιλιάδων νόμιμων μικροεπαγγελματιών στους γύρω Δήμους και σε όλο το λεκανοπέδιο, οι οποίοι ως νομιμόφρονες πολίτες αγόρασαν στο παρελθόν σε νόμιμη πολεοδομική θέση ένα μαγαζί και τώρα χρεωμένοι κλείνουν ή υπολειτουργούν τα μαγαζιά τους, οδηγώντας τις οικογένειές τους στη φτώχεια και απολύοντας ταυτόχρονα δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους.

4) Για την προσέλευεση 15 εκατομμυρίων πολιτών στο ίδιο σημείο, χωρίς τις κατάλληλες υποδομές, προκαλώντας όπως είναι επόμενο τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα και προβλήματα στάθμευσης σε έναν χώρο που είχε νομοθετηθεί ως περιοχή αμιγούς κατοικίας.

5) Για τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Αξίζει να σημειωθεί πως η μετεωρολογική υπηρεσία απομάκρυνε από το Μαρούσι το μηχάνημα μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης (ή δεν ανακοινώνει πλέον τιμές) για να μην αντιμετωπίσει τις λαϊκές αντιδράσεις...

Και όλα αυτά έγιναν

- Με την βοήθεια και ανοχή του Δήμαρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.

- Με την ανοχή όλων των μελών και συνδυασμών του Δ.Σ. της ΓΣΕΕ (η οποία συμμετέχει στη Διοίκηση του ΟΕΚ), παρότι είχαν ενημερωθεί κατ’ επανάληψη εγγράφως από εμάς (Συνδυασμός «Για ένα νέο Μαρούσι»). Ενέχονται στην παράνομη και αντισυνταγματική κατασκευή που ήταν αντίθετη από την ομόφωνη απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας γιατί υπό την ιδιότητά τους ως μελών της Συνομοσπονδίας σιώπησαν και αποδέχτηκαν και την μεταβίβαση της έκτασης.

- Με τις προκλητικές αντισυνταγματικές νομοθετικές ρυθμίσεις, αποτέλεσμα διακομματικής συμπαιγνίας, με αποκορύφωμα τον νόμο 3207/03 επί Υπουργίας Βενιζέλου και τον νόμο 3342/05 επί Υπουργίας Παυλόπουλου και την ουσιαστική σιωπή και πρακτική ανοχή όλων των άλλων κομμάτων.

Ο τότε Πρόεδρος του ΟΕΚ κ. Άγγελος Οικονομόπουλος, μόλις του κοινοποιήσαμε τη μήνυση που είχαμε καταθέσει εις βάρος του ΟΕΚ, προτίμησε να παραιτηθεί παρά να υπογράψει τη μεταβίβαση της έκτασης στην LAMDA. Αλλά η υπόλοιπη Διοίκηση του ΟΕΚ (με την εξαίρεση δυο διαφωνούντων) αποδέχτηκε την πώληση της περιουσίας του Δημόσιου αυτού Οργανισμού, η οποία κατά την εκτίμηση της Δικαιοσύνης πουλήθηκε στο 10% της αξίας που θα έπρεπε να λαμβάνει ο Οργανισμός, ενώ με τιμές αγοράς κατά τη δικιά μας εκτίμηση (συνυπολογίζοντας και την σημερινή πραγματικότητα) η έκταση του ΟΕΚ πουλήθηκε πολύ λιγότερο και από το 5% της πραγματικής αξίας).

Τώρα εναπόκειται στην Δικαιοσύνη, ως απολύτως ανεξάρτητη εξουσία την οποία αντλεί απ’ευθείας μόνο από τον Ελληνικό Λαό , και έχοντας ως κύριο έργο και υποχρέωση τον έλεγχο των άλλων δυο εξουσιών

- Να περιφρουρήσει το κύρος της από τις οποιεσδήποτε εξωτερικές πιέσεις

- Να προστατέψει τους Έλληνες πολίτες έναντι της διαφθοράς

- Να προστατέψει τη Συνταγματική νομιμότητα και την ολοκληρωμένη και άρτια τεκμηριωμένη πολύχρονη ανακριτική εργασία του 6ου Τακτικού Ανακριτή.

Η πρόσφατη αυτή Δικαστική εξέλιξη που αφορά το αυθαίρετο MALL είναι η δεύτερη για το 2009, καθώς αναμένονται εντός του έτους να εκδικαστούν άλλες 6 υποθέσεις που αφορούν το συγκεκριμένο έργο.
Στις ανωτέρω Δικαστικές εκκρεμότητες δεν συμπεριλαμβάνεται η Αγωγή που έχουμε κατάθεσει, με την οποία ζητάμε να καταβληθούν στον Δήμο Αμαρουσίου 600 εκ. ευρώ για τη ζημία που υπέστη.
Η Αγωγή αυτή που είχε προσδιορισθεί να εκδικαστεί την 29η Απριλίου 2009, μετά από αίτημα της Εταιρείας LAMDA, ανεβλήθη για το επόμενο έτος. Μία από τις κύριες αιτίες της αναβολής είναι η πεισματική άρνηση του νέου Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Πατούλη να μην συνεργάζεται ως οφείλει με τη Δικαιοσύνη, αρνούμενος να μας χορηγήσει τα απαραίτητα έγγραφα και συμφωνητικά που είχαν υπογράφει επί Δημαρχίας κ. Τζανίκου, έγγραφα που ζητάμε με συνεχείς αιτήσεις μας (ακόμα και με έγγραφο του Εισαγγελέα) εδώ και τρία χρόνια.