24 Ιουνίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας


Στις 6.30 στο σταθμό ΗΣΑΠ στο Μαρούσι, άρχισαν να συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι που στη συνέχεια μέσω Ερμού, και πλατείας Κασταλίας κατευθύνθηκαν στο δημαρχείο, φωνάζοντας συνθήματα κατά της απόφασης του Δήμου Αμαρουσίου να ζητήσει από τη νομαρχία να χαρακτηριστεί το Μαρούσι τουριστική περιοχή, αλλά και κατά των τελευταίων απολύσεων εργαζόμενων από το Δήμο.

Την συγκέντρωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Εμπορουπαλλήλων της Αθήνας, και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Επιτροπών Αγώνα των ΟΤΑ Αττικής. Oταν η πορεία έφτασε στο Δημαρχείο εκπρόσωποί τους έκαναν παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ οι συγκεντρωμένοι συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα έξω από το Δημαρχείο.

Ζήτησαν να πάρει πίσω το Δημοτικό Συμβούλιο την απόφασή του (τουριστική περιοχή) , αλλά και τις πρόσφατες απολύσεις των εργαζόμενων στο Δήμο.
Δήλωσαν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν και θα κλιμακωθούν.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Εμπορουπαλλήλων Αθήνας κ. Μαρία Τσαγκατάκη ,τόνισε ότι το νομοθετικό πλαίσιο που ανοίγει το παράθυρο για κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας των εμπορουπαλλήλων, είναι ένα Βασιλικό Διάταγμα που αξιοποιούν τα μονοπώλια του εμπορίου, και βεβαίως τους διευκολύνουν οι δημοτικές αρχές,υποβάλοντας αιτήματα στις Νομαρχίες.

Η διοίκηση επανέλαβε τις γνωστές της θέσεις, έχοντας συνηθίσει πλέον τις επισκέψεις διαμαρτυρόμενων κατοίκων και εργαζόμενων, μήνες τώρα.

Εμφραγμα δημιουργήθηκε στο ήδη κυκλοφοριακά ανατιναγμένο κέντρο του Μαρουσιού, γιατί η τροχαία έκοψε την κυκλοφορία των αυτοκινήτων μόνο στην είσοδο από την Κηφισίας.
Απ' ότι φαίνεται πάντως θα πρέπει να εξοικειωθούμε με την εικόνα του κέντρου στο Μαρούσι με πανό,ντουντούκες και πορείες , διότι η Δημοτική μας αρχή φροντίζει για την αποκέντρωση των διαδηλώσεων, στηρίζοντας τον ομοιδεάτη δήμαρχο Αθηναίων.
Ανεβάζει συνεχώς όλο και περισσότερα Συνδικάτα στην Ολυμπιακή μας πόλη.

Θα πρέπει να εξοικειωθούμε λοιπόν με την ιδέα ότι "Μαρουσιώτες" δεν είναι μόνο αυτοί που κοιμούνται στο Μαρούσι, αλλά και οι χιλιάδες που εργάζονται εδώ και κινούν τη μηχανή του μεγαλύτερου επιχειρηματικού κέντρου της χώρας.
Πάντα τέτοια λοιπόν, και σ΄ανώτερα !