8 Ιουνίου 2009

Προεκλογική Συγκέντρωση ΝΔ και λίστες απολύσεων

Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτη 9/6 στο Μαρούσι,και ένα από τα θέματα είναι "πλεονάζον προσωπικό", γεγονός που θα πυροδοτήσει νέο κύκλο αντιπαράθεσης με τους εργαζόμενους και ενδεχομένως νέο κύκλο κινητοποιήσεων.

 Αφού πέρασαν μήνες από την ψήφιση του σχετικού νόμου, για τον οποίο πανηγύρισε η διοίκηση, το μόνο που έκανε ήταν η γνωστή μελέτη που έβγαλε το 90% των εργαζόμενων ηλίθιους. Στη συνέχεια προσπάθησε να νομιμοποιήσει  τις αντεργατικές προθέσεις της μέσω της γνωστής διαπαραταξιακής επιτροπής που συγκροτήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία δεν προσέθεσε και τίποτα.

Την Παρασκευή έγινε η προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ, στην οποία ο εργοδοτικός και ταυτόχρονα κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ στο δήμο, κάλεσε τους εργαζόμενους να δηλώσουν παρουσία,για να ληφθεί υπ' όψιν  στις υπό σύσταση λίστες απολύσεων. που διέδωσε ότι θα κατατεθούν την Τρίτη στο δημοτικό συμβούλιο

Το πιθανότερο βέβαια είναι την Τρίτη να μην υπάρξουν λίστες, πέρα από αυτούς που πιθανόν έχουν συμφωνήσει να μεταταχθούν -, αλλά πρόταση για τον αριθμό των εργαζομένων που θα μεταταχθεί. 
 Η σύνταξη της λίστας θα πουληθεί "ως νέο προ ιόν" από τη διοίκηση ,  και θα ξεκινήσει νέος γύρος εκβιασμών,τρομοκράτησης και διαπραγματεύσεων με όλες τις πλευρές.

........................................................................................................................................

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ 
από το blog Εργαζόμενοι στο Μαρούσι
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το πλεονάζον προσωπικό θα ανέρχεται σε 140 άτομα οπό τα 380 του Οργανισμού που είναι αορίστου χρόνου ως τις 31/12/2005. Με λίγα λόγια 140 εργαζόμενοι του Οργανισμού Εργασίας Δήμου Αμαρουσίου θα βρεθούν στο δρόμο. Ο Δήμαρχος των 700 προσλήψεων σε δύο χρόνια θα πει την Τρίτη σε 140 εργαζόμενους ότι δεν χωράνε στο Δήμο Αμαρουσίου ενώ αναμένεται η εκκαθάριση και της Δ.Ε.Α.Δ.Α. με άγνωστο ακόμη αριθμό πλεονάζοντος προσωπικού, αν και εκεί μία από τα ίδια αναμένεται.

Ολόκληρη η ανάρτηση:http://ergazomenoi-sto-marousi.blogspot.com/

.........................................................................................................................................................................