4 Ιουνίου 2009

ΜΑΡΟΥΣΙ: Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της Νέας Λέσβου


Ακόμα και στη Νέα Λέσβο, μια περιοχή στο Μαρούσι που δεν είναι υποβαθμισμένη σε σχέση με άλλες, το κυκλοφοριακό και το πρόβλημα του παρκαρίσματος των Ι.Χ είναι πια αισθητό.

Φυσικά δεν συζητάμε για την κόλαση που γίνεται π.χ στο Ψαλίδι (γειτονιά δίπλα στο Mall), ωστόσο τα βαρέα οχήματα που μόνιμα σταθμεύουν στην περιοχή (εγκαταλειμμένα ορισμένα) δημιουργούν πρόβλημα και εδώ, με αποτέλεσμα οι κατοίκοι της περιοχής να μαζέυουν υπογραφές και να ζητουν από τον Δήμο την σήμανση των συγκεκριμένων οδών, που να απαγορεύει το παρκάρισμα βαρέων οχημάτων.

Βεβαίως "όποιος πονά, γαϊδουρινά φωνάζει", ωστόσο να σημειώσουμε ότι το ζήτημα του κυκλοφοριακού δεν λύνεται με ενέσεις, που θα μετακυλούν εκ περιτροπής το πρόβλημα από την μια γειτονιά στην άλλη, ανάλογα με το ποιος κάθε φορά διαμαρτύρεται.

Η διόγκωση της υπερ τοπικής εμπορικής δραστηριότητας στην περιοχή, τα ολοένα αυξανόμενα μεγάλα εμπορικά κέντρα, έχουν σαν αποτέλεσμα να φτάνουν τα προβλήματα όπως το κυκλοφοριακό και το παρκάρισμα ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες από το κέντρο γειτονιές. Η ένταση της αστυνόμευσης βεβαίως δεν είναι η λύση.

Γιατί ακριβώς όταν η επιχειρηματικότητα το επιβάλει, η τροχαία δεν κόβει κλήσεις π.χ γύρω από το Μall.