13 Δεκεμβρίου 2010

Παιχνίδια με το Δάσος (Συγγρού)

Mε αφορμή το πανηγύρι που στήθηκε από την εταιρία αθλητικών ειδών μέσα στο κτήμα Συγγρού με τις ευλογίες του ΙΓΕ, βρήκα το Δελτίο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου για τη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος κύριος Πατούλης με τον Πρόεδρο του ΙΓΕ και δήλωσε ότι θα είναι πάντοτε «παρών» στην προστασία του κτήματος.

Για να μην υπάρχουν φωτογραφίες του Δημάρχου μας με αθλητική περιβολή, μάλλον δεν είχε πάει στην εκδήλωση και μακάρι να έχει διαφωνήσει κιόλας με την «προστατευτική» αυτή εκδήλωση.
Αλλά από εκείνο το Δελτίο Τύπου (26/11/10) έκανε εντύπωση η παρακάτω διατύπωση: 
«Ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου, με αίσθημα ευθύνης θα είναι πάντα “παρών” και θα παραμείνει στην “πρώτη γραμμή” του αγώνα για την προστασία του Δάσους Συγγρού”, ενώ εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παρά το γεγονός ότι η Κεντρική εξουσία έχει μειώσει τα κονδύλια προς το ΙΓΕ, εξακολουθεί να αγνοεί τους Δήμους στα όρια των οποίων βρίσκεται το Δάσος Συγγρού».
Τι ήθελε να πει ο… ποιητής έτσι ξεκάρφωτα; Έχει σχέση η μείωση των κονδυλίων προς το ΙΓΕ με την άγνοια που δείχνει το Υπουργείο προς τους δήμους; Τι θα ήθελε ο κύριος Πατούλης τώρα που μειώθηκαν τα κονδύλια προς το ΙΓΕ; Να στραφεί το Υπουργείο προς τους δήμους για ενίσχυση του ΙΓΕ;
από το maroussiotis