6 Οκτωβρίου 2012

Όταν η εργατική τάξη πάει στο Πεντάγωνο

papantoniou_spitia
Σήμερα έχει πέσει το κύρος του Πενταγώνου. Ο Γιάννος δεν θα επέτρεπε εισβολές
του Αναγνώστη Λασκαράτου
Είναι η δεύτερη εισβολή πολιτών στο Πεντάγωνο. Την πρώτη φορά το Σεπτέμβρη του 2011 εισέβαλαν εκατοντάδες χορτάτοι απόστρατοι στρατιωτικοί, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν συνταξιοδοτηθεί σε νεαρή σχετικά ηλικία, με τα εφάπαξ τους, τις διακοπές σε στρατιωτικά θέρετρα, τη σοσιαλιστική περίθαλψη, προνόμια που ούτε στον ύπνο τους δεν θα τα δουν οι σημερινοί εργαζόμενοι, διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση της παχυλής τους σύνταξης.
Σήμερα εξαθλιωμένοι ναυτεργάτες, απλήρωτοι για μήνες, που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας, χωρίς ο Γυμνασιάρχης (Θεολόγος) κ.Κουβέλης να βρίσκει γι'αυτούς τα ισοδύναμα που αναζητεί για τους ένστολους και ο κ.Ρουπακιώτης να βάζει τις κόκκινες γραμμές που σχεδιάζει για τους τηβεννοφόρους που δεν βρίσκουν το χρόνο να δικάσουν τον Τσουκάτο και τη Σκορδέλη.
Εντελώς αναρμοδίως δυο υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί (αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ αντίστοιχα) πήραν ρόλο πολιτικό που δεν τους ανήκε και πήγαν να συνομιλήσουν με τους διαδηλωτές για να πιουν το πικρό ποτήρι Της γελοιοποίησης και των αποδοκιμασιών. Προσωπικά μπορώ να δω με ανθρώπινη συμπάθεια την κίνηση και των δυο, ειδικά του δεύτερου, αλλά διακρίνω μέσα της και το σαράκι της πολιτικής.
Αν αυτό που συνέβη την πρώτη φορά έμεινε ατιμώρητο για τους εισβολείς και ο κ.Φραγκούλης προήχθη σε Υπ.Εθ.Α. με σύμφωνη γνώμη όλων πλην των Οικολόγων, που τον θεώρησαν (και σωστά κατά τη γνώμη μου) εθνικιστικής κατεύθυνσης, δεν καταλαβαίνω τώρα την ιερή αγανάκτηση κατά των πεινασμένων εργατών και τη σύλληψη δεκαπέντε από αυτούς.
Οι κ.κ.Βενιζέλος (Μέγας Λογοκριτής της Εκκλησίας, Άρχων του Βατοπεδίου, εφευρέτης ιερών νομικισμών και βυζαντινισμών και Συνταγματολόγος) και Παπακωνσταντίνου κυκλοφορούν ελεύθεροι, οι φοροληστές κάτοχοι του μαύρου χρήματος, που φυγαδεύτηκε στην Ελβετία, απολαμβάνουν την προστατευτική ανωνυμία στο όνομα κάποιων εφευρεθέντων από τους Βενιζελορουπακιώτηδες δικαιωμάτων τους, χρυσαυγίτες που κατηγορούνται για μαχαιρώματα δεν δικάζονται για έβδομη φορά και η Πολιτεία εξαντλεί την αυστηρότητά της σε πεινασμένους οικογενειάρχες εργάτες;