4 Οκτωβρίου 2012

Γυρίζουμε την πλάτη στις κινητοποιήσεις που κάνουν μόνο «κρότο και λάμψη».

                                 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Προετοιμάζουμε το επόμενο βήμα μας.


Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) έχουν βάλει στόχο να ξεκάνουν τη ζωή και την αξιοπρέπεια ολόκληρης της εργατικής τάξης και όλα αυτά για να σώσουν τα κέρδη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών. 


Μοναδικός σκοπός τους να λεηλατήσουν τις κατακτήσεις και δικαιώματα που έχουμε κερδίσει με θυσίες και αίμα. Κόβουν ότι έχει απομείνει από τον 13ο και 14ο μισθό, αυξάνουν τα γενικά όρια ηλικίας από τα 65 στα 67, αυξάνουν τον αριθμό των ενσήμων για τη θεμελίωση δικαιώματος κατώτατης σύνταξης από 4500 που είναι σήμερα στα 6000, μειώνουν τις συντάξεις, καταργούν τα προνοιακά επιδόματα, παραλύουν την υγεία και τη παιδεία, καταργούν το αφορολόγητο για τα παιδιά κ.λ.π. 

Συμμέτοχοι σε αυτό το σκηνικό είναι και η πλειοψηφία των Δημάρχων που καθημερινά δηλώνουν υποταγή στη δημοσιονομική προσαρμογή κυβέρνησης και Ε.Ε., στους αντιλαϊκούς νόμους που ψηφίζουν τα κόμματα που τους στηρίζουν. Χαρίζουν σε μεγάλοεργολάβους υπηρεσίες όπως τη καθαριότητα, το πράσινο , τους παιδικούς σταθμούς κ.λ.π. Βάζουν πλάτη στη καρατόμηση των σχέσεων εργασίας μέσω των δουλεμπορικών Μ.Κ.Ο. Πληθαίνουν τα φαινόμενα της απλήρωτης εργασίας όπως στις Αχαρνές, το Πέραμα κ.λ.π. ενώ μόνοι τους ομολογούν ότι στο κόκκινο είναι άλλοι 95 Δήμοι. 

Ευθύνες όμως έχει και η εργοδοτική πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) γιατί όλα αυτά τα χρόνια έβαλε πλάτη στις συγκεκριμένες πολιτικές μέσα από τα κόμματα που εκπροσωπούσαν και εκπροσωπούν. Ακόμα και σήμερα παρά το γεγονός ότι «συγκρούονται» με τα κόμματα τους, δημιουργούν αυταπάτες ότι μπορούν να δοθούν λύσεις μέσα στο υπάρχον σύστημα. Ανάλογες αυταπάτες μοιράζουν και οι παρατάξεις ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΑΚΙΣ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), που παρά τις αγωνιστικές κραυγές τους συμβιβάζονται με το «μονόδρομο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προχτές η νόθα Διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε κινητοποιήσεις, που από την ανακοίνωσή τους και μόνο εκφυλίζονται, αφού καλεί σε (πρωινές) κινητοποιήσεις, χωρίς καν την προκήρυξη απεργίας ή στάσης εργασίας. Θέλει να φαίνεται ότι αγωνίζεται, χωρίς να παίρνει ούτε τα στοιχειώδη μέτρα οργάνωσης της πάλης στους τόπους δουλειάς. Πρόσφατη είναι εξάλλου η στάση των δυνάμεων της πλειοψηφίας, που υπονόμευσαν την απεργία στις 26 Οκτώβρη, όταν στους περισσότερους δήμους αρνήθηκαν πεισματικά να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις ή όταν αλλού προπαγάνδιζαν την απεργοσπασία (Ταύρος) ή καλούσαν τους εργαζόμενους να χτυπήσουν κάρτα κλπ. Νομίζει ότι με την «αντάρα» και τον μανδύα του «ανεξάρτητου» και του «αντιμνημονιακού» μπορεί να κρύψει το συμβιβασμό της στη γραμμή του εφικτού και του σύγχρονου ρεαλισμού του «ευρομονόδρομου» Καλεί σε «άσφαιρους» αγώνες για να ανατραπούν «οι μνημονιακές πολιτικές», ή «οι ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές» ή «οι επαχθείς όροι του μνημονίου» και όχι η εξουσία των μονοπωλίων, που γεννά όλα αυτά. Δεν ξεχνάμε βέβαια πως έκλεισαν τις περσινές κινητοποιήσεις μέσα σε μια νύχτα με τη δικαιολογία της επιστράτευσης όταν δεκάδες σωματεία είχαν πάρει είδη απόφαση για συνέχιση. Η ηγεσία ΠΟΕ ΟΤΑ δεν θέλει και δεν μπορεί να οργανώσει μαζικούς αγώνες γιατί στη πλειοψηφία της είναι υπερασπιστής του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. 

Γυρίζουμε την πλάτη στις κινητοποιήσεις που κάνουν μόνο «κρότο και λάμψη». Προετοιμάζουμε το επόμενο βήμα. Οργανώνουμε τον αγώνα μας με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα με μαζικές διαδικασίες γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις. Δεν δεχόμαστε τη σύγχρονη σκλαβιά. Βαδίζουμε όλοι μαζί για να μπει τέρμα στις θυσίες για την πλουτοκρατία. Για να διαγραφεί το χρέος και να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και οι εφαρμοστικοί νόμοι. Για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, βαδίζοντας στο δικό μας δρόμο ανάπτυξης, έξω από τα δεσμά της Ε.Ε. και των κεφαλαιοκρατών.