11 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ                      

Κανένας Δήμος και καμία υπηρεσία του, να μην δώσουν στοιχεία στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου το τελευταίο να απαντήσει σε ερώτηση Βουλευτή της  φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, για τον αριθμό των παιδιών των μεταναστών, που πηγαίνουν σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.


Κανένας εργαζόμενος να μην συνδράμει στις προσπάθειες αυτού του εγκληματικού μορφώματος να φέρει σε αντιπαράθεση τους ίδιους τους γονείς των παιδιών που προσπαθούν - είτε Έλληνες, είτε μετανάστες - να επιβιώσουν.
Να μην τους αφήσει περιθώριο να δημιουργήσουν την εντύπωση πως γι' αυτό το πρόβλημα φταίνε οι μετανάστες, ενώ είναι ήδη γνωστό, ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία, μόλις το 1,5% του συνόλου των παιδιών είναι μεταναστόπουλα….  Αξίζει επίσης να πούμε ότι μόνο από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και αποκλειστικά με τη διαδικασία της μοριοδότησης, που θέλει η «Χρυσή Αυγή», έμειναν εκτός παιδικών σταθμών συνολικά 35.000 παιδιά.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η φασιστική οργάνωση επιχειρεί να ρίξει στο λαό, στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα το δηλητήριο του ρατσισμού, να διχάσει τους εργαζόμενους, αφήνοντας στο απυρόβλητο την ανθρωποκτόνα πολιτική που εκφράζεται και στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει πλάτες στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι υπεύθυνη και για την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς.

Για αυτό δεν λέει κουβέντα για τις δαπάνες που μειώθηκαν στο «κόκκινο», για την συρρίκνωση του προσωπικού κάθε ειδικότητας (ιδιαίτερα του παιδαγωγικού), για την ανατροπή αναλογίας νηπίων-βρεφών ανά βρεφονηπιοκόμο, τις  απολύσεις των συμβασιούχων, την παύση στις προσλήψεις,  τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, την ελαστικοποίηση  των σχέσεων εργασίας, την αύξηση του ωραρίου εργασίας κ.α., που συνθέτουν μια εκρηκτική κατάσταση γενικής υποβάθμισης και κατάρρευσης της προσχολικής αγωγής.  Δεν λέει κουβέντα για το κλείσιμο τμημάτων και τις  συγχωνεύσεις παιδικών σταθμών, για την μετατροπή των κοινωνικών δομών σε «κοινωφελείς επιχειρήσεις», που προοιωνίζουν τις επερχόμενες ιδιωτικοποιήσεις

Εξάλλου τον ίδιο ρατσισμό και φασισμό χρησιμοποίησε και στις αιμοδοσίες και τις διανομές τροφίμων που διοργάνωσε «μόνο για Έλληνες» ή στα δουλεμπορικά γραφεία «ευρέσεως εργασίας», που έστησε με τις πλάτες της κυβέρνησης για να σπρώχνει στα αφεντικά, ως ντίλερ τους πάμφθηνους (18 ευρώ μεροκάματο) Έλληνες εργάτες δίχως δικαιώματα ή ασφάλιση.

·                       Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπεράσματα και να σταθούν απέναντι σ’ αυτούς που μας εξαθλιώνουν. Να απαιτήσουμε άμεση και πλήρη χρηματοδότηση των Δήμων και των Υπηρεσιών τους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, με αιχμή τις κοινωνικές υπηρεσίες (παιδικούς σταθμούς κλπ). Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς - κατάργηση των τροφείων. Σύγχρονοι, ασφαλείς, Δημόσιοι και δωρεάν Παιδικοί Σταθμοί για όλα τα παιδιά. Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.  Να ενοικιαστούν και να διαμορφωθούν κατάλληλα κτίρια για την άμεση αντιμετώπιση των αναγκών.

·                     Να βαδίσουμε όλοι μαζί για να μπει τέρμα στις θυσίες για την πλουτοκρατία, για να διαγραφεί το χρέος και να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Στο δικό μας δρόμο ανάπτυξης, έξω από τα δεσμά της Ε.Ε. και των κεφαλαιοκρατών χωράει ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας, για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή και θρησκεία.-                                                                                                                     10-10-12