8 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΣ



                                        Μαρούσι 5/10/2012

Άλλοι 11 εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές εργασίας πετιούνται στο δρόμο. Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου πιστή στις εντολές των ευρωπαίων αφεντικών της αλλά και υποταγμένη των κομμάτων της συγκυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) υλοποιεί κατά γράμμα τη πολιτική όπου θέλει τους εργαζόμενους ανακυκλώσιμα υλικά.
Αφού πρώτα τους έβαλε στη διαδικασία των δικαστηρίων γνωρίζοντας ότι βάση του Συντάγματος απαγορεύεται η μετατροπή τους από ορισμένου σε αορίστου τώρα έρχεται να τους παρηγορήσει τάζοντας τους  ότι θα τους βάλει σε άλλο πρόγραμμα.
Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου από πέρυσι με την εφαρμογή του αντιλαϊκού Καλλικράτη έχει προχωρήσει στην απόλυση πάνω των 750 συναδέλφων, σήμερα όλες οι υπηρεσίες είναι υποστελεχομένες με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν.
Ευθύνες όμως έχει και η πλειοψηφία του Σωματείου Εργαζομένων που όλο το διάστημα έσπερνε ψεύτικες ελπίδες.
Παραμερίζουμε τις συμβιβασμένη νόθα ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, που υποτίθεται ότι σήμερα βρίσκεται σε «αγωνιστική ανάταση» αλλά με το 35% με 40%  του κλάδου έξω από τα σωματεία λόγω των σχέσεων εργασίας.
Σήμερα κανένας δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος για τη θέση του ούτε για το μισθό του ανεξάρτητα από το τη σχέση εργασίας που έχει.

Τώρα παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας απαιτούμε  την εγγραφή  στα όλων των εργαζομένων στα σωματεία, απαιτούμε την οργάνωση όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα με τη σύμβαση που έχει ο καθένας. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει το δικαίωμα στον οργανωμένο αγώνα, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το μέλλον το δικό μας και των οικογενειών μας.  

                                                                     ΔΑΣ ΟΤΑ
                                                  Παράταξη του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου