19 Οκτωβρίου 2012

Στα σκαριά Αστυνομία Ενόπλων Δυνάμεων

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΘΟΥΣ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟ

Σημαντικές αλλαγές  στη φύλαξη των στρατοπέδων απεργάζονται τα Γενικά Επιτελεία σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με νεότερη αρθρογραφία. Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει με νομοθετική ρύθμιση να “προικίσει” τις Ένοπλες Δυνάμεις με δική τους Αστυνομία η οποία θα έχει δικαίωμα να επεμβαίνει σε περιπτώσεις παραβίασης στρατιωτικών χώρων, αλλά και να συλλαμβάνει πολίτες εάν κριθεί απαραίτητο, χρησιμοποιώντας αντίστοιχα μέσα με αυτά των πραιτοριανιανών των ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ!


 Αφορμή για την νεά όξυνση της καταστολής και την αύξηση των αστυνομικών δυνάμεων, με αναφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις αυτή τη φορά, αποτελεί η είσοδος των αγανακτισμένων και απελπισμένων εργατών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, στο Πεντάγωνο για να βρουν το δίκιο τους, από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που τους εμπαίζει και τους προκαλεί τρομερά δραματικά αδιέξοδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, αφού εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά το γεγονός για να εμπεδώσουν τη δράση του Στρατού κατά του εχθρού λαού, κινητοποιώντας δυνάμεις της Νατοϊκής Αερομεταφερόμενης 71ης Ταξιαρχίας στην Αθήνα, κάνοντας πράξη όλα τα νατοϊκά δόγματα άμυνας-ασφάλειας για την αντιμετώπιση του εχθρού λαού από ειδικές δυνάμεις και τεθωρακισμένα. Πλέον περνούν σε ένα επόμενο στάδιο καταστολής, παρουσιαζόμενοι έτοιμοι να αποδεχτούν αυταρχικές προτάσεις που είχαν διατυπωθεί στο παρελθόν και τώρα “ξεσκονίζονται”, επικαιροποιούνται και επανεξετάζονται υπό το πρίσμα της νέας εποχής. 
Το ερώτημα εάν θα δημιουργηθεί ένα νέο σώμα στρατιωτικής αστυνομίας κατά τα πρότυπα των Καραμπινιέρων, ή εάν θα πρέπει να εκπαιδευτούν οι υπάρχουσες δυνάμεις της στρατονομίας, ναυτονομίας και αερονομίας και να αναλαμβάνουν την ασφάλεια των στρατοπέδων, είναι υπό διερεύνηση. Ήδη όμως, όπως καταγγέλλουν συνάδελφοι φαντάροι, στρατιώτες-στρατονόμοι που υπηρετούν στο Πεντάγωνο έχουν λάβει εκπαίδευση παρόμοια με των χακί τραμπούκων Ματατζήδων  και μάλιστα αναφέρουν ότι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. με πολιτικά ηγούνταν της διαδικασίας.
Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες επισημαίνουν ότι «ο στόχος είναι το νέο αυτό στρατιωτικό-αστυνομικό σώμα, να μπορεί να κάνει αποτελεσματική αποτροπή, να έχει δικαίωμα σύλληψης πολιτών εάν εισβάλλουν σε στρατιωτικούς χώρους, να έχουν δικαίωμα αλλά και εκπαίδευση στη χρήση γκλομπ, χημικών και άλλων υλικών σχετικών με την ασφάλεια, αλλά να μην έχουν δικαίωμα στη χρήση όπλων κατά πολιτών. Μέχρι στιγμής οι Έ. Δ. είχαν αρνηθεί να προχωρήσουν στην υλοποίηση των όποιων σχεδίων. Ένα βασικό επιχείρημα είναι η απουσία νομικού πλαισίου που να επιτρέπει στις Ένοπλες Δυνάμεις τέτοια εμπλοκή. Εάν τώρα το σχέδιο προχωρήσει για να εφαρμοστεί εντός στρατοπέδων, δεν αποκλείεται να ανοίξει και παραθυράκι για επιχειρήσεις και εκτός αυτών σε περίπτωση ανάγκης».
Εμείς θεωρούμε ότι, αν και μέχρι τώρα, η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, οι τραπεζίτες και οι τοκογλύφοι «εμπιστεύονται» τους Πραιτοριανούς της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου με πρωτόγνωρα ακραία τρομοκρατικές μεθόδους να επιβάλλουν τις ταξικές πολιτικές τους, απολαμβάνοντας την προπαγάνδα των ΜΜΕ όπως και της στήριξης της αστικής δικαιοσύνης, αυτό δε φτάνει. Με την ενορχήστρωση επομένως του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου και της Κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου και με τη πρόθυμη συμβολή των υπουργών ΠΡΟΠΟ Ν.Δένδια, ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου, Α/ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγου Κωσταράκου επιχειρείται μια βαθιά αναδιάρθρωση των κατασταλτικών-στρατιωτικών μηχανισμών.
Βασικοί άξονες είναι η δημιουργία ενός τεράστιου στρατιωτικού τμήματος εντός της ΕΛ.ΑΣ., με τακτικές και οπλισμό για μάχες μέσα στις πόλεις για την αντιμετώπιση κοινωνικών εξεγέρσεων, έχοντας την πλήρη συνεργασία των Ισραηλινών κατασταλτικών μηχανισμών. Σε δεύτερο επίπεδο, ετοιμάζεται η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε Επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους. Το αστικό σύστημα εξουσίας επιχειρεί αφενός να πείσει την κοινωνία για αυτή την αντιδραστική μετάλλαξη του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων και παράλληλα να κάμψει ή να ξεπεράσει τις αντιστάσεις των εφέδρων και των στρατιωτικών.   
Από αυτή την σκοπιά αξίζει ιδιαίτερης παρατήρησης η δράση του Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκου, που πρωταγωνιστεί σε όλα αυτά τα αντιδραστικά σενάρια. Ο ίδιος επιχειρησιακά έχει υπάρξει διοικητικά υπεύθυνος της 71ης Ταξιαρχίας, ενώ επιλέχτηκε ως επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων από τους Γ.Παπανδρέου-Π.Μπεγλίτη, παρακάμπτοντας δεκάδες αξιωματικούς για αυτά «τα ιδιαίτερα προσόντα του», αλλά και την ικανότητα πρόσδεσης στα κυβερνητικά σχήματα. Επισημαίνουμε ότι σε κάθε κρίσιμη εργατική κινητοποίηση ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος θέτει σε επιφυλακή τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ στη πρόσφατη επίσκεψη Μέρκελ είχε εκδώσει διαταγής ανάληψης έκτακτων μέτρων ασφάλειας σε όλες τις μονάδες.
Τελευταίο του «κατόρθωμα» η ξαφνική άσκηση με σενάριο εξουδετέρωσης εντός κατοικημένης περιοχής που διέταξε μια μέρα πριν την σημερινή πανεργατική κινητοποίηση!  Η άσκηση η οποία ενεργοποίησε αιφνιδιαστικά τμήματα Ειδικών Δυνάμεων, έγινε στην Αξιούπολη. Το σενάριο προέβλεπε εισβολή ενόπλων ομάδων σε κατοικημένη περιοχή της Αξιουπολης τους οποίους κλήθηκαν να εξουδετερώσουν οι άντρες των Ειδικών Δυνάμεων. Σύμφωνα με πηγή του ΓΕΕΘΑ με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τις πρωινές ώρες της 17 Οκτωβρίου, στα πλαίσια άσκησης ¨Πυρπολητής 9¨, ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του Βορείου Τομέα με σκοπό την άμεση εξουδετέρωση εχθρικών ενόπλων τμημάτων ανορθόδοξου πολέμου εντός κατοικημένου τόπου. Η άσκηση διεξάγεται στην περιοχή Αξιούπολης, Πολυκάστρου, υπό τον έλεγχο της 1ης Στρατιάς. Είναι η πρώτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα όπου οι ασκήσεις Πυρπολητής διαδέχονται η μία την άλλη που δίνεται εντολή για σενάριο άσκησης εντός κατοικημένων περιοχών.
Η άσκηση όμως αυτή έρχεται να συνεχίσει το αυταρχικό έργο του πρώην ΥΕΘΑ Φραγκούλη Φράγκου στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμένου  όταν λυσσομανούσε η προπαγάνδα για τη προετοιμασία δράσης των Ειδικών Δυνάμεων κατά των συμμοριών με τα 5.000 Καλάσνικοφ! «Διαβάζουμε στο PRESSING (Ιούνιος 14/6/2012) στο κείμενο του Μάκη Δεληπέτρου, τα εξής: «D-day, η ημέρα της Αποκάλυψης για την Ελλάδα! Τούρκοι, Αλβανοί, Σκοπιανοί, ακροαριστεροί και ακροδεξιοί εξτρεμιστές, πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών και πολλοί άλλοι προετοιμάζονται για την Ημέρα του Χάους που θα ξεσπάσει στην Ελλάδα αν και εφόσον βρεθεί ακυβέρνητη και χρεοκοπημένη». Αφού αναφερθεί στην γνωστή τρομοκρατική δήλωση του ΥΕΘΑ της υπηρεσιακής κυβέρνησης Φραγκούλη Φράγκου, συνεχίζει: «σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε μέσα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Φραγκούλης Φράγκος μόλις κάθισε στην καρέκλα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ξεκίνησε να οργανώσει ένα σχέδιο αντίδρασης στο ενδεχόμενο που η χώρα καταρρεύσει. Σε περίπτωση δε που η χώρα βρεθεί σε αταξία και αναρχία, ο ελληνικός στρατός και οι Ειδικές Δυνάμεις έχουν πάρει το πράσινο φως για να δράσουν. Αυτό που φοβούνται περισσότερο το ΥΠΕΘΑ και για το οποίο καταστρώνουν σχέδια – από κοινού με τη διεύθυνση της Αστυνομίας και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στην Κατεχάκη δεν είναι ο απλός λαός, αλλά κυρίως οι συμμορίες που φέρεται να έχουν στην κατοχή τους πάνω από 5000 όπλα καλάσνικοφ. Στην ανώτερη διοίκηση του στρατού εκτιμούν όροι σε περίπτωση που η χώρα καταρρεύσει, η κατάσταση στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον για δύο μέρες θα είναι παντελώς ανεξέλεγκτη. Το στοίχημα για τον ελληνικό στρατό είναι να αναλάβει δράση την δεύτερη μέρα ώστε να καταφέρει να επανελέγξει την κατάσταση στο σύνολο των αστικών κέντρων την τέταρτη μέρα των ταραχών».
Καλούμε τον εργαζόμενο λαό μας να αγωνιστεί ενάντια στον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό. Πρέπει τώρα να μπλοκάρει όλα τα τρομοκρατικά και κατασταλτικά μέτρα που εμπλέκουν και τις Ένοπλες Δυνάμεις σε αυτή την άγρια καταπίεση και βάρβαρη ταξική υποδούλωση.
Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό, θύμα και αυτό της κυβερνητικής πολιτικής και των Μνημονίων, να Αρνηθούν να στρέψουν τα όπλα ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό μας, να Αρνηθούν οποιαδήποτε συμμετοχή σε Αποστολές Καταστολής Πλήθους.
Καλούμε τους στρατιώτες που υπηρετούν στην Στρατονομία να Αρνηθούν την εκπαίδευση που σήμερα τους μετατρέπει σε Ματατζήδες εντός των μονάδων και αύριο κινδυνεύουν να διαταχθούν να βγουν στο δρόμο ενάντια στους αγωνιζόμενους γονείς και φίλους τους.  
Κανένας νέος δεν έχει θέση στην Στρατιωτική Αστυνομία.