24 Μαρτίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ: Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα διόδια

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ  
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΔΙΩΝ

Η επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς ενάντια στα μέτρα Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. – Κυβέρνησης κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος για την μη εγκατάσταση διοδίων, ζητώντας να επικαιροποιήσει  ο Δήμος παλαιότερη απόφαση του σχετική με την άρνηση εγκατάστασης διοδίων στην περιοχή.

Το σχέδιο ψηφίσματος είχε τους παρακάτω άξονες:
Η οδική κυκλοφορία στο Εθνικό Δίκτυο της χώρας αποτελεί δημόσιο κοινωνικό αγαθό. Η κατασκευή και η συντήρησή του Δικτύου πρέπει να καλύπτεται από την άμεση φορολογία και τα τέλη κυκλοφορίας και καυσίμων. Επόμενα η διέλευση θα έπρεπε να είναι δωρεάν.
Η καταβολή διοδίων για την κυκλοφορία στο οδικό Εθνικό Δίκτυο, που έχει ενταχθεί στον πολεοδομικό ιστό των πόλεων, αποτελεί ένα πρόσθετο χαράτσι στα τόσα έξοδα που περιλαμβάνει η κίνηση εντός πόλης, ενώ παράλληλα οδηγεί και στην αύξηση της περιβαλλοντικής μόλυνσης.

Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική συγκυρία στην οποία οι μόνοι που δεν φταίνε είναι ο λαός, το πρόσθετο χαράτσι των διοδίων αποτελεί βραχνά για το λαϊκό εισόδημα και υπερκέρδος για τους μεγαλοκατασκευαστές.
Το σύνολο των συμβάσεων είναι προκλητικά ετεροβαρές υπέρ των εταιρειών και επιζήμιο για την Εθνική Οικονομία.
Η σκλήρυνση της στάσης της Κυβέρνησης σε ότι αφορά την ποινικοποίηση των αγώνων του λαού που προσπαθεί να αντισταθεί στην λαίλαπα των μέτρων του μνημονίου, εκφράζεται με την ανάπτυξη ενός θεσμικού πλαισίου ποινικοποίησης των αγώνων.
Η Επιτροπή με βάση τα παραπάνω ζήτησε να εκδώσει ψήφισμα ο Δήμος που να εκφράζει την αποφασιστική θέληση του να αγωνιστεί για να μην εγκατασταθούν διόδια στην ευρύτερη περιοχή του προτείνοντας να:
1.     πρωτοστατήσει στη δημιουργία κινήματος αντίστασης ενημερώνοντας έγκαιρα και ουσιαστικά τους δημότες προκειμένου να βρίσκονται σε σχετική ετοιμότητα
2.     αναρτήσει σε επίκαιρα σημεία της πόλης πανό, και να στηρίξει έμπρακτα τα κινήματα πολιτών που παλεύουν για να μην περάσει αυτή πολιτική εγκατάστασης διοδίων
3.     συντονίσει τον αγώνα του με τον αγώνα άλλων ΟΤΑ που παλεύουν στην ίδια κατεύθυνση προκειμένου να πείσουν την Περιφερειακή αυτοδιοίκηση να πάρει ανάλογες αποφάσεις για να αντισταθούν στην κυβέρνηση.
4.     κινητοποιήσει όλο τον μηχανισμό του Δήμου σε περίπτωση αιφνιδιαστικών ενεργειών των εταιρειών και θα αξιοποιήσει όλες τις δικονομικές ή τεχνικές δυνατότητες που απορρέουν από τις συμβάσεις προκειμένου να δυσκολέψει την αδειοδότηση τους.
5.     εκφράσει συμπαράσταση στο Δήμαρχο Στυλίδας που δικάζεται για τον αγώνα που δίνει για να μην εγκατασταθούν διόδια στην περιοχή του, αλλά και στους 9 πολίτες της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση των διοδίων, που διώκονται για τους ίδιους λόγους.

Στη συζήτηση που επακολούθησε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αρκετοί από τους δημοτικούς συμβούλους, δήλωσαν αντίθετοι στην κεντρική αντίληψη του προταθέντος ψηφίσματος , για το κοινωνικό δικαίωμα στο οδικό δίκτυο της χώρας για δωρεάν, ασφαλή και άνετη κυκλοφορία επικαλούμενοι Ευρωπαϊκές πρακτικές (ισχυρισμός που δεν ευσταθεί), ότι δεν απαιτείται απευθείας σύγκρουση με τις ληστρικές απαιτήσεις των μεγαλοκατασκευαστών (αναδεικνύοντας επιμέρους ζητήματα αντιπαράθεσης όπως είναι η δημιουργία παράδρομων), ή τέλος απέφυγαν να εκφράσουν την αναγκαιότητα του συντονισμού με τους δήμους άλλων πόλεων που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα (βλέποντας το τοπικιστικά). Θετικά με το πνεύμα της πρότασης του ψηφίσματος μας με επιμέρους επιφυλάξεις ήσαν οι εκπρόσωποι της ΑΝΑΣΑ και της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.
Στο κλείσιμο της συνεδρίασης, με πρόταση του Δημάρχου, διατυπώθηκε η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ. με βάση την οποία εκφράζεται η:

αντίθεση στην εγκατάσταση διοδίων στην περιοχή του Δήμου
ανάγκη συντονισμού της Αυτοδιοίκησης μέσω των οργάνων της
συμπαράσταση σε όσους διώκονται για τον αγώνα τους ενάντια στην εγκατάσταση των διοδίων
αποφασιστική δράση του Δήμου με κάθε νόμιμο αλλά και δυναμικό τρόπο για την αποτροπή της εγκατάστασης των διοδίων στην περιοχή μας

Η επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς ενάντια στα μέτρα Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. – Κυβέρνησης, μετά από αυτή την απόφαση του Δήμου Κηφισιάς, καλεί όλο τον λαό να είναι σε αγωνιστική επαγρύπνηση και να συμμετέχει ενεργά στον αγώνα που τώρα δίνουν επιτροπές και φορείς για την δωρεάν και ασφαλή οδική κυκλοφορία και αντιστέκονται στην πολιτική κυβέρνησης και Τρόϊκα που στηρίζει τους μεγαλοεργολάβους και τους παραχωρεί δημόσια περιουσία και προνόμια

Η απάντηση του λαού από δω και μπρος θα είναι μια και μόνη :
  • ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΗ ΣΤΟ ΛΑΟ – ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
  • ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



Tηλ.: 6974105775