20 Απριλίου 2009

"Αγιο Φως": Το άκρον άπατον της απάτης!


Το έχω ξαναπεί, οι θρησκευτικές παραδόσεις είναι γλυκές. Η Ορθοδοξία με τους μύθους της είναι βαθιά ριζωμένη μέσα στο συλλογικό υποσυνείδητο του λαού και γι’ αυτό είναι σεβαστή, αν μη τι άλλο από ανθρωπιά και κατανόηση στους συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη. Δε μπορείς να προκαλείς τη μάνα σου, τον πατέρα σου, τη γιαγιά σου, λέγοντας ότι πιστεύουν σ’ ένα ψέμα, ότι ο Χριστός δεν ήταν Θεός, ότι δεν έφαγε ψάρια μετά την Ανάσταση διότι το πνεύμα δεν τρώει φυσική τροφή. Δε μπορείς να πεις τίποτε απ’ όλα αυτά χωρίς να πληγώσεις και να σκανδαλίσεις τ’ αγαπημένα σου πρόσωπα που δεν έχουν φτάσει στο σημείο της δικής σου πνευματικής απελευθέρωσης. Άλλο να τα γράφεις, κι όποιος αντέξει, κι άλλο να τα διακηρύττεις τετ-α-τετ. Ακόμη και η Αλήθεια μπορεί να υποκλίνεται με διακριτικότητα και σοφία στην Αγάπη, αποφεύγοντας σε κάθε περίπτωση την υποκρισία και το ψέμα! Άλλωστε, με τη ζωή μας μπορούμε να πείσουμε καλύτερα απ’ ό,τι με λόγια.

Γι αυτό, όλοι εμείς που αντιλαμβανόμαστε τα θρησκευτικά παραμύθια τηρούμε σιγήν ιχθύος τις μέρες του Πάσχα, σαν εκδήλωση αγάπης και κατανόησης προς τ’ αδέλφια μας. Άλλωστε ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι θέλει. Όμως, το να μη διαπληκτιζόμαστε με Ορθόδοξους για τους παλιούς "ιερούς" μύθους που είναι ενσωματωμένοι στα θρησκευτικά δόγματα, αφού δε βγαίνει και τίποτα, δε σημαίνει ότι πρέπει να παραμένουμε βουβοί και σε προκλητικούς μύθους που προστέθηκαν αιώνες αργότερα, όπως το δήθεν «Άγιο Φως» που τάχατες ανάβει μόνο του στον «Πανάγιο Τάφο», και το οποίο τα τελευταία χρόνια αποστέλλεται στην Ελλάδα μέσω ειδικά ναυλωμένου αεροπλάνου, συνοδεία θρησκευτικών και πολιτικών ταγών - φαρισαίων και υποκριτών.

Ώστε, λοιπόν, ο Χριστός, δηλαδή ο Θεός κατά το δόγμα της Αγίας Τριάδος, ανάβει το φως ειδικά για τους Ορθόδοξους, κάθε χρόνο κατ’ εντολή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων! Λένε ότι όσο πιο μεγάλο είναι ένα ψέμα τόσο πιο εύκολα γίνεται πιστευτό, κι αυτό το βλέπουμε να ισχύει και στην προκειμένη περίπτωση. Δεν έχει υπάρξει παρόμοιο γεγονός ανά τους αιώνες που ο Θεός να κάνει συγκεκριμένο θαύμα κατ’ επανάληψη και κατ’ εντολή ανθρώπου, ακόμη κι αν τούτος ήταν άγιος ή μάγος ή Μύστης. Τόση είναι η αγάπη του "Θεού" προς τους βλάσφημους Ορθόδοξους ειδωλολάτρες που ούτε το διανοείται να τους αφήσει μια χρονιά μπουκάλα, δηλαδή στο σκοτάδι, και να τους ξεφτιλίσει παγκοσμίως.

Καλά τι πάθηση είναι αυτή η
πλύση εγκεφάλου που παραλύει το λογικό και γελοιοποιεί τον άνθρωπο; Πότε επιτέλους η ανθρωπότητα θα βγει από τούτο το απύθμενο πνευματικό σκοτάδι, στο οποίο πρωταγωνιστές και σημαιοφόροι είναι οι Έλληνες, θλιβερά μεταλλαγμένοι απόγονοι του Σωκράτη, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη;

Δυστυχώς οι κυβερνήσεις μας, μοιραίες κι άβουλες, σέρνονται πίσω από τις γελοιότητες της Ορθοδοξίας και δίνουν εθνική υπόσταση στα παραμύθια της, αντί ν' αποστασιοποιηθούν και ολίγον κατ’ ολίγον, με την κατάλληλη Παιδεία, να επιτρέψουν στο φως της Αλήθειας να λάμψει στις ψυχές των νέων απελευθερώνοντάς τους από τη θρησκευτική πλάνη.

Από ένα άρθρο σε σοβαρό
ιστολόγιο για την «Τελετή του Αγίου Φωτός», παραθέτω απόσπασμα ενδεικτικό της εωσφορικής αλαζονείας που διακατέχει τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων: «Από την εσωτερική είσοδο του Ναού του Αποστόλου Ιακώβου μπαίνει ο Πατριάρχης στο Ιερό Βήμα του Καθολικού και κάθεται στον πατριαρχικό θρόνο. Από αυτό το σημείο περνάνε και ασπάζονται το χέρι του Πατριάρχη οι εκπρόσωποι των Αρμενίων, των Αράβων, των Κοπτών και άλλων για να τους δοθεί το 'Άγιο Φως. Σύμφωνα με τα προνόμια αν δεν ασπαστούν το χέρι του Ορθόδοξου Πατριάρχη δεν έχουν το δικαίωμα να λάβουν το 'Άγιο Φως από τα χέρια του.»

Για σκεφτείτε το λίγο: Ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια των μαθητών του για να διδάξει ταπείνωση, κι ο Πατριάρχης αρνείται να δώσει το τάχατες άγιο φως αν δεν τον προσκυνήσουν οι εκπρόσωποι άλλων ομολογιών! Για τέτοια βλασφημία μιλάμε!

Βεβαίως οι Ισραηλινοί που θα μπορούσαν να ξεμπροστιάσουν την απάτη αυτή έχουν κάθε συμφέρον να μην το κάνουν, αφού είναι άκρως προσοδοφόρα επιχείρηση για τον τουρισμό της χώρας τους. Κρίμα! Βλέπετε όλοι το συμφέρον τους κοιτάζουν και κανείς δε νοιάζεται για την αποκάλυψη της Αλήθειας.

Θάθελα μέσα από τούτο το άρθρο να στείλω ένα μήνυμα προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων: Κύριε, πως σας λένε, αφού έχετε τόσο μέσον με το Μεγάλο, και του λέτε,
"έλα τώρα και άναψε το φώς", κι έρχεται, γιατί δεν του ζητάτε να σταματήσει τις αιματηρές εχθροπραξίες στην Παλαιστίνη και να φέρει την ειρήνη στην περιοχή; Πέστε και καμιά κουβέντα για την Ελλάδα μπας και βγούμε από τη μιζέρια μας. Μ’ ακούτε Πατριάρχα;

Και μη χαίρεστε όσοι άθεοι διαβάσετε τούτο το άρθρο, διότι
δεν είμαι άθεη. Δεν πιστεύω στην ανοησία ότι το Σύμπαν έγινε τυχαία. Πιστεύω στην Αρχική Αιτία του Σύμπαντος, στο απρόσωπο Θείο Πνεύμα που διαπερνά τους πάντες και τα πάντα, στην Ενέργεια Νόμο, στην Υπέρτατη Νοημοσύνη που εκδηλώνεται μέσα από το κάθε τι που υπάρχει, στον ένα και μοναδικό Θεό, ή καλύτερα Θεότητα, αφού είναι απρόσωπος. Δεν επεμβαίνει στα τεκταινόμενα παρά μόνο μέσω των κυρίαρχων νόμων που μας διέπουν. Και η απρόσωπη Θεότητα δε μπορεί να υποκύπτει στα κελεύσματα κανενός, πολύ λιγότερο ενός αλαζόνα Πατριάρχη που σαν άλλος Εωσφόρος ανέβηκε σε θρόνο ως μη όφειλε.

Αυτά τα λίγα και εύχομαι σε όσους το έχουν ανάγκη, καλή ανάνηψη από τις σκοταδιστικές θρησκευτικές πλάνες!

Μαρία Σεφέρου
http://seferou.blogspot.com/2009/04/blog-post_17.html
.