9 Απριλίου 2009

ΜΑΡΟΥΣΙ: Στο ράφι πάλι οι χρήσεις γης


Αγαπητοί φίλοι,

Εν αδαμιαία περιβολή εμφανίστηκε η δημοτική πατουλ-αρχή στη συνεδρίαση της Τρίτης 7 Απριλίου για την …τραγωδία της τροποποίησης των χρήσεων γης. Από τις οκτώ παρά που ξεκίνησε η συνεδρίαση που θα άρχιζε στις επτά τέθηκαν διάφορα άσχετα θέματα και το επίμαχο θέμα που είχε ...ταξινομηθεί ως 7ο άρχισε να συζητείται κατά τις 10.

Το κλίμα βαρύ, η ατμόσφαιρα θολή και βαριά υποδήλωναν κάτι σάπιο στο βασίλειο του Μαρουσιού!Το θέμα δεν είχε προταχθεί και παρά τις συνεχείς και έντονες διαμαρτυρίες μας το άφηναν πίσω ώστε να κουραστεί, να εκνευριστεί και τελικά να αποχωρήσουν πολλοί δημότες που είχαν προσέλθει. Βλέπεις δεν είναι ό,τι καλύτερο να επιδεικνύεις τη γύμνια , τις αντιπαλότητες , την σφυρηλάτηση της ταφόπλακας γιε την πόλη!


Το όλο σκηνικό που είχε στηθεί με τον μεγαλόψυχο δήμαρχο που επαναφέρει προς συζήτηση το θέμα λόγω …ευαισθησίας δεδομένου ότι είχε ψηφιστεί στις 24.2.09 ενώ είχε αποχωρήσει η αντιπολίτευση και διακαής του επιθυμία ήτο να ακουστούν οι απόψεις της διελύθη εις τα εξ ων συνετέθη ...

Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Ουδέποτε δόθηκαν είτε στους Συλλόγους είτε στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης-παρά τα επίμονα αιτήματά τους- τα πρακτικά της συνεδρίασης του Φεβρουαρίου ώστε να ...μάθουμε ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΤΕΙ , μιας και προφορικά είχαν γίνει κάποιες ...βελτιώσεις από τον δήμαρχο που δεν τις είχε δει κανένα μάτι γραμμένες σε χαρτί!

Φθάνουμε , λοιπόν, την Παρασκευή 3 Απριλίου να μας δίδετε ένα ανεκδιήγητο ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ ΚΙ ΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ 'σημείωμα' του κ. Μαραγκάκη προς τους δημοτικούς συμβούλους με κοινοποίηση στο δήμαρχο , την κα Χαλιώτη και τον Γενικό γραμματέα του Δήμου με το οποίο τους ενημερώνει αρχικά ότι ο δήμαρχος πρότεινε στη συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου της 31ης Μαρτίου την 'επαναφορά'του θέματος της αναθεώρησης των χρήσεων γης ώστε να συμμετάσχει στη συζήτηση η αντιπολίτευση και να φέρει 'σχετικές' προτάσεις.

Συνεχίζει στη δεύτερη παράγραφο:
" Μετά αυτά προχωρούμε σε ανάκληση της σχετικής απόφασης , έτσι ώστε η συζήτηση να διεξαχθεί από μηδενική βάση.Ενημερωθήκατε τόσο από μένα, όσο και από την αρμόδια αντιδήμαρχο κα Χαλιώτη ότι κατά την συνεδρίαση της 24.2.09 ενεκρίθησαν από το Σώμα τροποποιήσεις της αρχικής πρότασης κατά τα ακόλουθα σημεία:"

Και στη συνέχεια αρχίζουν οι ...ζουρνάδες!
Ακολουθούν 10 σημεία ...ρυθμίσεων φωτογραφικών και παραλλαγμένων σε σχέση με αυτό που υποτίθεται ότι είχε ψηφιστεί στις 24 Φεβρουαρίου. 'Ελα μου, όμως, που η μαγιονέζα έκοψε διότι δεν 'χτύπησε τα πόδια η κινέζα' κα Χαλιώτη η οποία αφ ενός διένειμε στούς δημοτικούς συμβούλους επίσης την Παρασκευή 3 Απριλίου ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ το κείμενο της εισήγησης της Πολεοδομίας και αφ΄ετέρου στη χθεσινή συνεδρίαση (7.4.09) διένειμε και ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ το κείμενο της απόφασης 114 της πλειοψηφίας με τις 'πυροσβεστικές' βελτιώσεις του δημάρχου ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΑΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ Ο κ. Μαραγκάκης και άλλες περιέχει η εν λόγω απόφαση!!!

Επί πλέον, η συγκεκριμένη απόφαση αποδεικνύεται ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ όπως επιβάλλεται!

Καταλαβαίνετε τι θησαυρό ενεχείρισαν στην αντιπολίτευση! Και άρχισε ένα ανελέητο σφυροκόπημα επί της όλης αυτής παράτυπης-τουλάχιστον- μη -διαδικασίας και η αποκάλυψη της ταμπακέρας , ότι δηλαδή επιχειρήθηκε να περάσουν λάθρα τροποποιήσεις για τον πληρέστερο κορεσμό της δίψας των γνωστών-πια!- συμφερόντων για όλο και μεγαλύτερο προσπορισμό τρελών κερδών.
Φαντάζεστε το όλο μπάχαλο που εκτυλίχθηκε και που τελικά κατέληξε στο να επανέλθει η συζήτηση του θέματος την ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ , και μάλιστα ως μοναδικού θέματος της συνεδρίασης .

Ούτως εχόντων των πραγμάτων και της πλειοψηφίας …ενταφιασθείσης εντός του τάφου που προόριζε για την πόλη και όλους εμάς , λίγο πριν …σκυροδετήσει την ταφόπλακα,

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΥΡΟΥΣ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


ώστε να προσκομιστούν στο συμβούλιο που θα γίνει δυο μέρες μετά τα σχετικά πορίσματα.

Θα πρέπει επίσης και η αντιπολίτευση να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της 28ης Απριλίου ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες τις θέσεις της κάθε πλευράς και να μπορούν να αξιολογήσουν τη φερεγγυότητά της.

Lena Προεστάκη

Γραμματέας Συλλόγου Παραδείσου

*ΦΩΤΟ: Πανό που κρεμάστηκε σε κινητοποίηση στο Κέντρο Τύπου όταν χτίζονταν.