24 Απριλίου 2009

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ


ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ 5μ.μ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 
ΣΤΟ ΚΕΠ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
οργανώνει η Πακιστανική Κοινότητα

Όπως κατήγγειλαν σε χθεσινή συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι της  πακιστανικής κοινότητας, βίαιες επιθέσεις,  έχουν δεχθεί κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες τουλάχιστον 19 μέλη της σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

 Οι επιθέσεις   έχουν ήδη ξεπεράσει τις τριάντα.  Δράστες είναι συμμορίες, που συνήθως στήνουν καρτέρι τα ξημερώματα στις πιάτσες, όπου ως γνωστόν οι Πακιστανοί μαζεύονται για να κατευθυνθούν προς τις λαϊκές αγορές.

Εκτιμάται ότι υπάρχουν δύο «ομάδες κρούσης». 

Η μία «επιχειρεί» γύρω από τη Ν. Ιωνία και η άλλη σε ακτίνα

 από τη Ν. Ιωνία ως το Χαλάνδρι.

 Οι νεαροί -σύμφωνα με τις μαρτυρίες- δράστες, όταν εντοπίζουν κάποιους απομονωμένους μετανάστες, τους εγκλωβίζουν και βιαιοπραγούν ομαδικά εναντίον τους.

Τα θύματα μιλούν για πράξεις εξαιρετική βιαιότητας, σε σημείο που οι θύτες δε διστάζουν να χτυπούν με σιδερογροθιές στο πρόσωπο τους ανυπεράσπιστους αλλοδαπούς και στο τέλος να τους αφήνουν αιμόφυρτους και αβοήθητους στο δρόμο.

Υπενθυμίζουμε ότι στην Νέα Ιωνία που διαμένουν εκατοντάδες Πακιστανοί είχε δημιουργηθεί ζήτημα τον περασμένο μήνα όταν με απόφαση της Νομαρχίας επιχειρήθηκε να κλείσει ο χώρος που είχαν νοικιάσει οι Πακιστανοί και χρησιμοποιούσαν ως χώρο θρησκευτικής λατρείας. 

Στις 7 Φλεβάρη είχε γίνει μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Πακιστανικής Κοινότητας με συμμετοχή πολλών ελλήνων. Τότε κάποιοι υποστήριξαν ότι το γεγονός δεν έχει σχέση με ρατσιστική συμπεριφορά,αλλά είναι καθαρά νομικό ζήτημα που αφορά πολεοδομικές παραβάσεις σχετικά με την χρήση του νοικιασμένου κτιρίου.

 Οι επιθέσεις που ακολούθησαν απέδειξαν ότι κάθε ρατσιστικό μέτρο, αποθρασύνει τα φασιστοειδή, στα οποία οφείλεται μαζική απάντηση με αρχή το συλλαλητήριο της Κυριακής.

http://voria-tis-athinas.blogspot.com/2009/02/blog-post_4936.html