22 Απριλίου 2009

Επιτέλους Ε.Δ.Ε. για τον ξυλοδαρμό Κούρδου από Λιμενικούς στην Ηγουμενίτσα


Επιτέλους, μετά από καθυστέρηση 3 ημερών, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, διέταξε την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης,για τον ξυλοδαρμό του Αριβαν Οσμαν Αμπντουλαχ, 29 ετών ενός κουρδου από το Ιρακ, στις 3-4-2009 στην Ηγουμενίτσα, από άνδρες του Λιμενικού σώματος.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με όσα είχαν καταγγείλει αυτόπτες μάρτυρες, οι Λιμενικοί συνέλαβαν τον Κουρδο και του χτυπούσαν το κεφάλι στο τσιμέντο του λιμανιού μέχρι που αυτός έπαθε εσωτερική αιμοραγία. Μεταφέρθηκε στο Nοσοκομείο Φιλιατών και από εκεί στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα, και από εκεί στο Νοσοκομειο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβση στο κεφάλι, πλην όμως έχει μείνει "φυτό", καθώς υποστηρίζεται μηχανικά στις βασικές του λειτουργίες. Συμφωνα με τους ιατρούς δεν έχει καμία πιθανότητα να αναρρώσει και είτε θα πεθάνει, ή θα μεινει σε κατασταση "φυτού", οπότε θα πρέπει κάποιος οικείος του να επιτρεψει την αποσύνδεση από τα μηχανήματα.

Οι λιμενικοι ισχυριζονται οτι δεν τον χτυπησαν, αλλα "επεσε απο φορτηγο", και διαψευδουν τους αυτοπτες μαρτυρες που λενε οτι του χτυπουσαν το κεφαλι στο τσιμεντο, σαν κοινοι δολοφονοι.

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για τον ξυλοδαρμό του 29χρονου Κούρδου Αριβάν Οσμάν Αμπντουλάχ, διέταξε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Θεόδωρος Ρεντζεπέρης.
Ο άτυχος Κούρδος νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση από τις 4 Απριλίου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του ξυλοφορτώθηκε άγρια από τέσσερις λιμενικούς στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Όπως υποστηρίζουν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, ο 29χρονος άνδρας δέχτηκε άγρια επίθεση από τους λιμενικούς, οι οποίοι του χτυπούσαν το κεφάλι στην τσιμεντένια προβλήτα του λιμανιού.

Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ωστόσο, υποστηρίζει ότι ο μετανάστης πάσχει από επιληψία και αυτοτραυματίστηκε.
Μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας και συγγενείς του 29χρονου, που έφτασαν από τη Σουηδία, κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
Φως στις ακριβείς συνθήκες του τραυματισμού του Αριβάν Οσμάν Αμπντουλάχ θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.